Dziecięcy Galimatias: Wielkanoc – 10.00

KUP UDZIAŁ W WARSZTATACH

Pozostało miejsc: 2

Termin: 24-03-2024
Godzina: 10.00
Czas trwania: 3h

Prowadzący: Tomasz Zapała
Cena: 120 zł
Całkowita ilość miejsc: 20

O warsztatach

Nawet się nie spostrzegliśmy a już za pasem Święta Wielkanocne. Jest to czas, który dzieciom kojarzy się głównie z malowaniem pisanek, zajączkiem i cukrowym barankiem. Jednak przygotowanie do świąt zaczyna się dużo wcześniej, kiedy gospodynie (lub gospodarze 😉 ) zabierają się za przygotowywanie świątecznych smakołyków i pieczenie pysznych ciast.

 

W menu warsztatowym:

– barszcz biały z ziemniakami i kiełbasą,

– roladka drobiowa z szynką i serem w panko, puree ziemniaczane oraz marchewka z kardamonem i imbirem,

– mini mazurek.

 

Zapraszam!

 

 

Informacje organizacyjne:

– warsztaty przeznaczone są dla dzieci w wieku od 4 – 14 lat

– do 8 roku życia (włącznie) dzieci pracują na jednym stanowisku z opiekunem (jeden bilet na dwoje)

– dzieci powyżej 8 roku życia pracują samodzielnie (rodzice mogą dokupić bilet na swoje stanowisko z 50% rabatem wpisując na stronie kod rabatowy GALIMATIAS)

– warsztaty odbędą się o godzinie 10.00

– UWAGA! Nieobecność dziecka na warsztatach można zgłosić maksymalnie 24 godziny przed rozpoczęciem warsztatów, wtedy bilet jest zamieniany na wejściówkę na inne dowolne warsztaty dla dzieci

 

Dziecięcy Galimatias to warsztaty stworzone z myślą o najmłodszych. Nauka gotowania poprzez wspólną zabawę to doskonały pomysł na kreatywne spędzenia czasu, gdzie najmłodsi będą mogli się poczuć jak mistrzowie kuchni.

 

 

Zdjęcia
O prowadzącym

Tomasz Zapała – Zafascynowany sztuką kulinarną od najmłodszych lat. Stawiając na swoim, ukończył Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach. Po zdobyciu zawodu kucharza zyskiwał doświadczenie w wielu restauracjach na terenie województwa Świętokrzyskiego, po to by przez kilka lat wykazać się jako szef kuchni w Restauracji Draga w Jastarni. Zdobywał również doświadczenie m. in. w ***Hotelu Kameralnym, w ***Hotelu Willa Hueta czy w restauracji Żółty Słoń w Kielcach. Jako kierownik ds. gastronomii zajmował się organizacją wielu eventów. Jako wieloletni trener z zakresu sztuki kulinarnej, wspierał rozwój osób niepełnosprawnych. Jego wykształcenie na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie na kierunku Technologii Żywności i Żywienia oraz studia pedagogiczne pozwoliły mu objąć stanowisko nauczyciela przedmiotów zawodowych w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach oraz jako szkoleniowca w Studiu Kulinarnym – Domowa Spiżarnia, gdzie z pasją i zaangażowaniem przekazuje swoje umiejętności młodemu pokoleniu. Co nie znaczy, że zrezygnował ze swojej pasji którą jest gotowanie i chętnie pomaga znajomym szefom kuchni w restauracjach na terenie swojego regionu.

Jest osobą pełną energii. Lubi nowe wyzwania i chętnie się ich podejmuje.

Mąż oraz tata dwóch wspaniałych synów. Z rodziną spędza każdą wolną chwilę. Z sentymentu raz do roku spędza choć kilka dni w Jastarni.

KUP UDZIAŁ W WARSZTATACH

Pozostało miejsc: 2