Termin: 6-05-2023
Godzina: 16.00
Czas trwania: 6h
Prowadzący: Mateusz Cheda
Cena: 349 zł
Całkowita ilość miejsc: 20
O warsztatach
Sushi to danie kuchni japońskiej, którego nikomu nie trzeba przedstawiać, ponieważ od jakiegoś czasu jest w Polsce bardzo znane i lubiane.
Na warsztatach przypomnimy sobie proces tworzenia hosomaków, futomaków oraz uramaków. Nauczymy się robić nigiri , gunkany, skręcimy sushi bez nori, a do wszystkiego użyjemy również szerokiej gamy ryb.
Warsztaty będą obejmować nie tylko podstawowe, ale również rozszerzone przepisy i techniki przygotowania sushi.
Oprócz przypomnienia sobie jak wygląda przygotowanie ryżu oraz zaprawy, informacji na temat sosu sojowego, wasabi i warzyw używanych w sushi, zajmiemy się również rybami. Dowiemy się które są warte kupienia, a na warsztatach rozbierzmy łososia i makrelę.
Zwieńczeniem wszystkiego będzie sushi na słodko.
Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w warsztatach oraz przyjęcia tej potężnej dawki wiedzy i sushi 😉
Zdjęcia
O prowadzącym

Mateusz Cheda – to młody, kreatywny kucharz z 9-letnim doświadczeniem w branży. Specjalizuje się w kuchni azjatyckiej oraz polskiej. Swoje doświadczenie zdobywał głównie w rodzinnym mieście- Kielcach. Dzięki swojemu doświadczeniu i ambicji ma również możliwość rozwijać skrzydła w krakowskich restauracjach.
Odbył on staż w prestiżowej restauracji odznaczonej gwiazdką Michelin- Atelier Amaro. Uczestnik i laureat wielu kulinarnych konkursów. Mateusz dodatkowo jest członkiem „Fundacji świętokrzyskich szefów kuchni i kucharzy”.
Od niedawna jest szefem kuchni nowo powstającej azjatyckiej restauracji w Hotelu Binkowski w Kielcach. W swojej pracy ceni estetykę i wykorzystanie lokalnie dostępnych produktów.
Niestety, wszystkie miejsca na te warsztaty już się wyprzedały!