Termin: 20-01-2020
Godzina: 18.00
Czas trwania: 4h
Prowadzący: Magda i Łukasz Sawa
Cena: 249 zł
Całkowita ilość miejsc: 20
O warsztatach
Kuchnia Meksykańska powstała jako połączenie tradycji Starego i Nowego Kontynentu. Jest jedną z najbarwniejszych kuchni na mapie świata – pikantna, słodka, wykwintna, dopracowana w każdym szczególe.
Na warsztatach nie tylko poznasz techniki kuchni meksykańskiej, ale także poznasz jej tradycję oraz historię.
Na warsztatach przygotujemy:
- Sopa azteca z awokado i chrupiącymi paskami tortilli
- Totopos z guacamole
- Taco z wieprzowiną w achiote i marynowaną czerwoną cebulą w cytrusach i habanero
- Churros z czekoladą
Zdjęcia
O prowadzącym
Ale Meksyk czyli Magda i Łukasz – kielecko-olkuskie małżeństwo na co dzień mieszkające w Warszawie. Miłośnicy i zapaleńcy kuchni meksykańskiej. Kucharze amatorzy i pasjonaci gotowania. Sięgają do korzeni niesłychanie bogatej w smaki kuchni meksykańskiej. Również eksperymentują, poszukują nowych smaków i tworzą nowe potrawy. Swoją pasją dzielą się na blogu www.alemeksyk.eu.
KUP UDZIAŁ W WARSZTATACH
Pozostało miejsc: 2