Termin: 10-02-2024
Godzina: 17.00
Czas trwania: 4h
Prowadzący: Łukasz Jończyk
Cena: 199 zł
Całkowita ilość miejsc: 20
O warsztatach
Walentynki – jedni to święto uwielbiają, inni nienawidzą. Jedno jest pewne, jeśli na ich spędzenie wybierzesz odpowiednią osobę i odpowiednie miejsce to wieczór może być fantastyczny. A my od dawna powtarzamy, że nic tak nie zbliża jak wspólne gotowanie przy lamce wina 😉
W menu:
krewetki z chili i cynamonem.
Pierś z kaczki z puree z dyni i batata oraz demiglace z palonym masłem.
Sorbet cytrynowy z bazylią kardamonem i prosseco.
Warsztaty dopełni degustacja win z Winnicy Złota Wieś.
Serdecznie zapraszamy, nie tylko parami 😉
O prowadzącym
Łukasz Jończyk -doradca Kulinarny Nestle Professional, członek Fundacji Świętokrzyskich Szefów Kuchni i Kucharzy. Swoją przygodę z gastronomią rozpoczął w 1998 roku w restauracji Patio jako uczeń szkoły zawodowej „Kucharz” następnie kontynuując pracę w tejże restauracji a także uzupełniając wykształcenie „ Technik Technologii Żywienia” oraz studia o profilu ekonomicznym. W kieleckiej restauracji łącznie 11 lat. Kolejne 7 lat to praca jako Doradca Kulinarny (kreator menu) w kieleckiej spółce North Food, właścicielu takich brandów jak North Fish, John Burg.
Ostanie 8 lata to praca jak Starszy Doradca Kulinarny w międzynarodowym koncernie Nestle w dywizji Professional zajmującym się profesjonalną gastronomią. Praca w Nestle to codzienna współpraca z Szefami Kuchni podczas eventów oraz warsztatów kulinarnych.
Niestety, wszystkie miejsca na te warsztaty już się wyprzedały!