Rodzinny Galimatias: Szczypta magii w kuchni

Niestety, wszystkie miejsca na te warsztaty już się wyprzedały!

Termin: 20-03-2021
Godzina: 11.00
Czas trwania: 3h

Prowadzący: Tomasz Zapała
Cena: 99 zł
Całkowita ilość miejsc: 18

O warsztatach

Podczas warsztatów z serii Rodzinny Galimatias tym razem naszą kuchnie zamienimy w laboratorium i wprowadzimy szczyptę magii! Połączymy sztukę kulinarną i naukę. Dzieciaki wykorzystają wszystkie zmysły, aby stworzyć wyśmienite desery. Zmienimy oczywiste produkty w coś niezwykłego.

W menu:

Na danie główne przygotujemy owoce w ciekłym azocie z pianką miętową i lodami mango.

Nauczymy się robić ananasowe spaghetti i owocowy kawior. A na koniec przygotujemy wulkan i magiczne balony.

Brzmi tajemniczo? I nic dziwnego, bo taka jest właśnie kuchnia molekularna.

Informacje organizacyjne:

  • warsztaty odbędą się o godzinie 11:00
  • warsztaty przeznaczone są dla dzieci w wieku od 4 – 16lat
  • dzieci do 10 roku życia muszą być z opiekunem
  • zachęcamy do wspólnego gotowania
  • bilet obejmuje: dziecko + opiekuna
Zdjęcia
O prowadzącym

Tomasz Zapała – członek Fundacji Świętokrzyskich Szefów Kuchni.  Swoje kulinarne doświadczenie zdobywał w  wielu dobrze znanych kieleckich restauracjach. Ma doskonałe wyczucie smaku, bliskie jego sercu są proste dania w nowoczesnej formie, zgodne z sezonowością. Jego hobby jest kuchnia molekularna, cały  czas poszerza swoją wiedzę z tego zakresu. Na codzień pracuje jako nauczyciel zawodu w zespole szkół ZDZ w Kielcach.

Na swoim koncie ma wiele konkursów kulinarnych, między innymi: Mistrz ziemi świętokrzyskiej z 2018 roku.

Od lat jest wierny województwu Świętokrzyskim, w którym stara się wspierać gastronomię, aby rosła w siłę!

Niestety, wszystkie miejsca na te warsztaty już się wyprzedały!