Syczuan na talerz

KUP UDZIAŁ W WARSZTATACH

Pozostało miejsc: 19

Termin: 23-08-2024
Godzina: 18.00
Czas trwania: 4h

Prowadzący: Jakub „Komar” Antoniszak
Cena: 259 zł
Całkowita ilość miejsc: 20

O warsztatach

Zapraszamy na warsztaty kulinarne „Syczuan na talerzu”, gdzie odkryjemy bogactwo smaków jednej z najbardziej znanych chińskich kuchni. W menu przygotowaliśmy tradycyjne dania, które zadowolą każde podniebienie: chrupiące placki Cong You Bing, aromatyczny bulion Ya Tang, klasyczne danie Gong Bao oraz orzeżwiający deser Mango Sago. Przyłącz się do nas i naucz przygotowywać te wyjątkowe potrawy pod okiem doświadczonego kucharza, jednocześnie poznając historię i kulturę regionu Syczuan.

Zdjęcia
O prowadzącym

Jakub „Komar” Antoniszak– wieloletni szef kuchni lubiący kulinarne eksperymenty i nieoczywiste połączenia smaków. Specjalista kuchni azjatyckich, którymi zajmuje się od przeszło 18 lat. Doświadczony sushi chef. Posiada certyfikat International Sushi Skills Proficiency wydany przez World Sushi Skills Institute z Japonii. Finalista polskiej edycji Global Sushi Challenge 2015. Koordynator akcji stworzenia największej na świecie mozaiki sushi w 2016 roku w Tauron Arenie w Krakowie. Współpracował z wieloma renomowanymi restauracjami na terenie Małopolski, Dolnego i Górnego Śląska oraz Podkarpacia. Otworzył kilka lokali specjalizujących się w kuchni japońskiej, między innymi O-Ren Sushi, Sushi Mi, autorską restaurację Fuji Sushi, koncept Suto z handrollami. Na co dzień freelancer. Współpracuje m.in. ze studiem Kulinarne Kreacje Macieja Kopczyńskiego w Krakowie, prowadząc warsztaty kulinarne głównie z kuchni azjatyckich (japońska, tajska, chińska, koreańska, wietnamska). Twórca m.in. menu Novej Polski – konceptu serwującego regionalne, bieszczadzkie szmyrglówki w streetfoodowej formie, marki WO-KI Asian Food – skupiającej się na azjatyckim streetfoodzie na bazie makaronu i ryżu. Aktualnie prowadzi food trucka Fuji Streetfood ze streetfoodowymi i domowymi formami sushi, który dwukrotnie znalazł się w polskich finałach European Streetfood Awards (w latach 2020 i 2022). Na co dzień prowadzi też szkolenia dla kucharzy, uczniów szkół gastronomicznych oraz amatorów. Przeprowadza również szkolenia w restauracjach, układa menu i wdraża w system pracy z azjatyckimi produktami. Jest członkiem Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników i jurorem w konkursach gastronomicznych. Międzynarodowy juror barbecue certyfikowany przez KCBS (Kansas City Barbeque Association).

KUP UDZIAŁ W WARSZTATACH

Pozostało miejsc: 19