Dziecięcy Galimatias: Świąteczne pierniki

Niestety, wszystkie miejsca na te warsztaty już się wyprzedały!

Termin: 14-12-2024
Godzina: 13:00
Czas trwania: 3h

Prowadzący: Tomasz Zapała
Cena: 99 zł
Całkowita ilość miejsc: 22

O warsztatach

Pieczenie i zdobienie ciasteczek na święta Bożego Narodzenia to już powoli tradycja w naszym studiu. Okres świąteczny szczególnie sprzyja wspólnemu spędzaniu czasu w kuchni, a świąteczne dekoracje i muzyka pomagają nam stworzyć niesamowicie przyjemną atmosferę i magiczny świat do którego serdecznie Was zapraszamy.

Na warsztatach dzieci samodzielnie przygotują ciasto na kruche świąteczne ciasteczka, następnie je wypieką, przystroją lukrem i najróżniejszymi posypkami wg. własnego gustu i upodobań. Część ciasteczek zapewne zostanie zjedzona na miejscu, a te które się uchowają będzie można zapakować w folie ze świątecznym sznureczkiem i zabrać ze sobą.

Informacje organizacyjne:

– warsztaty przeznaczone są dla dzieci w wieku od 4 – 14 lat

– do 8 roku życia (włącznie) dzieci pracują na jednym stanowisku z opiekunem (jeden bilet na dwoje)

– dzieci powyżej 8 roku życia pracują samodzielnie (rodzice mogą dokupić bilet na swoje stanowisko z 50% rabatem)

 

Dziecięcy Galimatias to warsztaty stworzone z myślą o najmłodszych. Nauka gotowania poprzez wspólną zabawę to doskonały pomysł na kreatywne spędzenia czasu, gdzie najmłodsi będą mogli się poczuć jak mistrzowie kuchni.

Zdjęcia
O prowadzącym

Tomasz Zapała – Zafascynowany sztuką kulinarną od najmłodszych lat. Stawiając na swoim, ukończył Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach. Po zdobyciu zawodu kucharza zyskiwał doświadczenie w wielu restauracjach na terenie województwa Świętokrzyskiego, po to by przez kilka lat wykazać się jako szef kuchni w Restauracji Draga w Jastarni. Zdobywał również doświadczenie m. in. w ***Hotelu Kameralnym, w ***Hotelu Willa Hueta czy w restauracji Żółty Słoń w Kielcach. Jako kierownik ds. gastronomii zajmował się organizacją wielu eventów. Jako wieloletni trener z zakresu sztuki kulinarnej, wspierał rozwój osób niepełnosprawnych. Jego wykształcenie na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie na kierunku Technologii Żywności i Żywienia oraz studia pedagogiczne pozwoliły mu objąć stanowisko nauczyciela przedmiotów zawodowych w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach oraz jako szkoleniowca w Studiu Kulinarnym – Domowa Spiżarnia, gdzie z pasją i zaangażowaniem przekazuje swoje umiejętności młodemu pokoleniu. Co nie znaczy, że zrezygnował ze swojej pasji którą jest gotowanie i chętnie pomaga znajomym szefom kuchni w restauracjach na terenie swojego regionu.

Jest osobą pełną energii. Lubi nowe wyzwania i chętnie się ich podejmuje.

Mąż oraz tata dwóch wspaniałych synów. Z rodziną spędza każdą wolną chwilę. Z sentymentu raz do roku spędza choć kilka dni w Jastarni.

Niestety, wszystkie miejsca na te warsztaty już się wyprzedały!