Sushi

KUP UDZIAŁ W WARSZTATACH

Pozostało miejsc: 6

Termin: 16-11-2021
Godzina: 18.00
Czas trwania: 4h

Prowadzący: Michał Szczęk (Sushi Ya)
Cena: 249 zł
Całkowita ilość miejsc: 20

O warsztatach

Warsztaty będą obejmować podstawowe przepisy i techniki przygotowania sushi.

  • Przygotowanie ryżu oraz zaprawy
  • Sos sojowy, waasabi i warzywa używane w sushi
  • Hosomaki, futomaki i uramaki. Co to jest i które wybrać?
  • Ryby potrzebne do przygotowanie sushi – które są dostępne w sklepach i jak je wybierać?
  • Co to jest dobre sushi? Czy każde sushi jest z Japonii?
Zdjęcia
O prowadzącym

Michał Szczęk – Kucharz z wykształcenia i z zamiłowania. Od 8 lat związany z kuchnią japońską, obecnie szef kuchni w SushiYa. W swojej pracy duży nacisk kładzie na szlifowanie warsztatu, dopieszczanie szczegółów i rzemieślnicze dążenie do perfekcji. Ponad wszystko ceni kreatywność i nieustanne poszerzanie wiedzy – zarówno tej kulinarnej, jak i związanej z kulturą i tradycjami.

KUP UDZIAŁ W WARSZTATACH

Pozostało miejsc: 6