Sushi

Niestety, wszystkie miejsca na te warsztaty już się wyprzedały!

Termin: 26-01-2024
Godzina: 18.00
Czas trwania: 4h

Prowadzący: Michał Kania
Cena: 260 zł
Całkowita ilość miejsc: 20

O warsztatach

Sushi to danie kuchni japońskiej, którego nikomu nie trzeba przedstawiać, ponieważ od jakiegoś czasu jest w Polsce bardzo znane i lubiane.

 

Warsztaty będą obejmować podstawowe przepisy i techniki przygotowania sushi

warzywa używane w sushi
hosomaki
uramaki
futomaki
californie
co to jest ? skąd pochodzi?

Dodatkowo omówimy ryby potrzebne do przygotowania sushi, przygotowanie ryżu do sushi i sposób skręcania.

Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w warsztatach.

Zdjęcia
O prowadzącym

Michał Kania – sushi master z kilkuletnim doświadczenie w pracy w restauracji Sushiya w Kielcach. Wiele przeprowadzonych warsztatów sushi, dla najmłodszych jak i nieco starszych uczestników. Wykładowca na kieleckim uniwersytecie. Pasjonat azjatyckiej kuchni. Od dłuższego czasu pracuje przy robieniu sushi, jak również ramenów i innych dań tej kuchni.

Niestety, wszystkie miejsca na te warsztaty już się wyprzedały!