Sushi

KUP UDZIAŁ W WARSZTATACH

Pozostało miejsc: 9

Termin: 06-05-2022
Godzina: 18.00
Czas trwania: 4h

Prowadzący: Mateusz Cheda
Cena: 249 zł
Całkowita ilość miejsc: 20

O warsztatach

Sushi to danie kuchni japońskiej, którego nikomu nie trzeba przedstawiać, ponieważ od jakiegoś czasu jest w Polsce bardzo znane i lubiane.

Warsztaty beda obejmowac podstawowe przepisy i techniki przygotowania sushi

warzywa uzywane w sushi
hosomaki
uramaki
futomaki
californie
co to jest , skąd pochodzi?

omówimy ryby potrzebne do przygotowania sushi

zrobimy sushi bez algi morskiej

sushi w formie deseru

 

Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w warsztatach.

Zdjęcia
O prowadzącym

Mateusz Cheda – to młody, kreatywny kucharz z 9-letnim doświadczeniem w branży.  Specjalizuje się w kuchni azjatyckiej oraz polskiej. Swoje doświadczenie zdobywał głównie w rodzinnym mieście- Kielcach. Dzięki swojemu doświadczeniu i ambicji ma również możliwość rozwijać skrzydła w krakowskich restauracjach.
Odbył on staż w prestiżowej restauracji odznaczonej gwiazdką Michelin- Atelier Amaro. Uczestnik i laureat wielu kulinarnych konkursów. Mateusz dodatkowo jest członkiem „Fundacji świętokrzyskich szefów kuchni i kucharzy”.
Od niedawna współpracuje z krakowską „Galicyjską szkołą smaku”, gdzie prowadzi szkolenia oraz na co dzień zajmuje stanowisko Szefa Kuchni w Katsu Sushi w Krakowie. W swojej pracy ceni estetykę i wykorzystanie lokalnie dostępnych produktów.

KUP UDZIAŁ W WARSZTATACH

Pozostało miejsc: 9