Termin: 15-04-2023
Godzina: 18.00
Czas trwania: 4h
Prowadzący: Mateusz Cheda
Cena: 249 zł
Całkowita ilość miejsc: 20
O warsztatach
Sushi to danie kuchni japońskiej, którego nikomu nie trzeba przedstawiać, ponieważ od jakiegoś czasu jest w Polsce bardzo znane i lubiane.
Warsztaty beda obejmowac podstawowe przepisy i techniki przygotowania sushi:
warzywa uzywane w sushi
hosomaki
uramaki
futomaki
californie
co to jest , skąd pochodzi?
- omówimy ryby potrzebne do przygotowania sushi
- zrobimy sushi bez algi morskiej
- sushi w formie deseru
Level 1 będzie najlepszym wyborem dla osób, które chcą poznać tajniki sushi.
Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w warsztatach.
Zdjęcia
O prowadzącym
Mateusz Cheda – to młody, kreatywny kucharz z 9-letnim doświadczeniem w branży. Specjalizuje się w kuchni azjatyckiej oraz polskiej. Swoje doświadczenie zdobywał głównie w rodzinnym mieście- Kielcach. Dzięki swojemu doświadczeniu i ambicji ma również możliwość rozwijać skrzydła w krakowskich restauracjach.
Odbył on staż w prestiżowej restauracji odznaczonej gwiazdką Michelin- Atelier Amaro. Uczestnik i laureat wielu kulinarnych konkursów. Mateusz dodatkowo jest członkiem „Fundacji świętokrzyskich szefów kuchni i kucharzy”.
Od niedawna współpracuje z krakowską „Galicyjską szkołą smaku”, gdzie prowadzi szkolenia oraz na co dzień zajmuje stanowisko Szefa Kuchni w Katsu Sushi w Krakowie. W swojej pracy ceni estetykę i wykorzystanie lokalnie dostępnych produktów.
Niestety, wszystkie miejsca na te warsztaty już się wyprzedały!