Sushi masterclass

KUP UDZIAŁ W WARSZTATACH

Pozostało miejsc: 15

Termin: 21-02-2025
Godzina: 18.00
Czas trwania: 4h

Prowadzący: Jakub „Komar” Antoniszak
Cena: 299 zł
Całkowita ilość miejsc: 20

O warsztatach

Podczas warsztatów naszpikowanych technikami i ciekawostkami nauczymy się podstaw przygotowywania pysznego sushi. Zaczniemy oczywiście od wyboru, gotowania i zakwaszania ryżu, by był idealnie puszysty, lekki i świetnie komponował się z każdym dodatkiem. Poznamy tajniki przygotowywania ryb, owoców morza, warzyw oraz sosów niezbędnych do zwinięcia rolek.

Formy sushi, które przygotujemy:
– Futomaki
– Uramaki
– Hosomaki
– Temaki
– Nigiri
– Gunkanmaki

Serdecznie zapraszamy

Zdjęcia
O prowadzącym

Jakub KomarAntoniszak– wieloletni szef kuchni lubiący kulinarne eksperymenty i nieoczywiste połączenia smaków. Specjalista kuchni azjatyckich, którymi zajmuje się od przeszło 18 lat. Doświadczony sushi chef. Posiada certyfikat International Sushi Skills Proficiency wydany przez World Sushi Skills Institute z Japonii. Finalista polskiej edycji Global Sushi Challenge 2015. Koordynator akcji stworzenia największej na świecie mozaiki sushi w 2016 rokuw Tauron Arenie w Krakowie. Twórca marki Fuji Sushi, Fuji Yaki Asian Food oraz trzykrotny finalista European Streetfood Awards Poland (w latach 2020, 2022, 2023). Współpracuje m.in. ze studiami Kulinarne Kreacje Macieja Kopczyńskiego w Krakowie, Domowa Spiżarnia w Kielcach, Cook’n’Talk w Radomiu, prowadząc warsztaty kulinarne głównie z kuchni azjatyckich (japońska, tajska, koreańska, chińska, wietnamska). Prowadzi też szkolenia dla kucharzy, uczniów szkół gastronomicznych oraz amatorów. Przeprowadza również szkolenia w restauracjach, układa menu i wdraża w system pracy z azjatyckimi produktami. Jest członkiem Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukiernikówi jurorem w konkursach gastronomicznych. Międzynarodowy juror barbecue certyfikowany przez KCBS (Kansas City Barbeque Association). Członek rady oraz prowadzący zajęcia w Branżowym Centrum Umiejętności w Tarnowie. Od 2024 roku współpracujerównież z Prymat Gastro Line, tworząc przepisy i szkoląc z zakresu przypraw i produktów używanych w kuchniach azjatyckich.

KUP UDZIAŁ W WARSZTATACH

Pozostało miejsc: 15