Smaki Tokio

KUP UDZIAŁ W WARSZTATACH

Pozostało miejsc: 5

Termin: 27-01-2023
Godzina: 18.00
Czas trwania: 4h

Prowadzący: Jakub „Komar” Antoniszak
Cena: 249 zł
Całkowita ilość miejsc: 20

O warsztatach

Kuchnia azjatycka słynie z różnorodności smaków i kolorów. Dlaczego więc sushi jest jednym z niewielu dań pochodzących z Japonii, które znamy, lubimy i kojarzymy? Już 27 stycznia zapraszamy Was na warsztaty „Smaki Tokio”, gdzie poznacie znacznie więcej dań pochodzących z tego pięknego kraju kwitnącej wiśni.

 

W menu:

– Toridango nabe – bulion donabe z pulpecikami z kurczaka

– Curry udon – makaron udon z curry

– Sake chazuke – ryż z zieloną herbatą i grillowanym łososiem

– Dorayaki – japońskie naleśniki z nadzieniem

 

Będzie ciekawie, smacznie i jak zawsze wesoło. Serdecznie zapraszamy.

Zdjęcia
O prowadzącym

Jakub „Komar” Antoniszak– wieloletni szef kuchni lubiący kulinarne eksperymenty i nieoczywiste połączenia smaków. Specjalista kuchni azjatyckich, którymi zajmuje się od przeszło 18 lat. Doświadczony sushi chef. Posiada certyfikat International Sushi Skills Proficiency wydany przez World Sushi Skills Institute z Japonii. Finalista polskiej edycji Global Sushi Challenge 2015. Koordynator akcji stworzenia największej na świecie mozaiki sushi w 2016 roku w Tauron Arenie w Krakowie. Współpracował z wieloma renomowanymi restauracjami na terenie Małopolski, Dolnego i Górnego Śląska oraz Podkarpacia. Otworzył kilka lokali specjalizujących się w kuchni japońskiej, między innymi O-Ren Sushi, Sushi Mi, autorską restaurację Fuji Sushi, koncept Suto z handrollami. Na co dzień freelancer. Współpracuje m.in. ze studiem Kulinarne Kreacje Macieja Kopczyńskiego w Krakowie, prowadząc warsztaty kulinarne głównie z kuchni azjatyckich (japońska, tajska, chińska, koreańska, wietnamska). Twórca m.in. menu Novej Polski – konceptu serwującego regionalne, bieszczadzkie szmyrglówki w streetfoodowej formie, marki WO-KI Asian Food – skupiającej się na azjatyckim streetfoodzie na bazie makaronu i ryżu. Aktualnie prowadzi food trucka Fuji Streetfood ze streetfoodowymi i domowymi formami sushi, który dwukrotnie znalazł się w polskich finałach European Streetfood Awards (w latach 2020 i 2022). Na co dzień prowadzi też szkolenia dla kucharzy, uczniów szkół gastronomicznych oraz amatorów. Przeprowadza również szkolenia w restauracjach, układa menu i wdraża w system pracy z azjatyckimi produktami. Jest członkiem Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników i jurorem w konkursach gastronomicznych. Międzynarodowy juror barbecue certyfikowany przez KCBS (Kansas City Barbeque Association).

KUP UDZIAŁ W WARSZTATACH

Pozostało miejsc: 5