Termin: 01-08-2020
Godzina: 15.00
Czas trwania: 3h
Prowadzący: Tomasz Zapała
Cena: 89 zł
Całkowita ilość miejsc: 18
O warsztatach
Podczas warsztatów z serii Rodzinny Galimatias tym razem naszą kuchnie zamienimy w laboratorium i wprowadzimy szczyptę magii! Połączymy sztukę kulinarną i naukę. Dzieciaki wykorzystają wszystkie zmysły, aby stworzyć wyśmienite desery. Zmienimy oczywiste produkty w coś niezwykłego.
Nasze słodkie menu:
- owocowe spaghetti
- słodkie wulkany
- lody i sorbety z ciekłym azotem
- dymiące koktajle
- pyszne kawiory
Informacje organizacyjne:
- warsztaty odbędą się o godzinie 15:00
- warsztaty przeznaczone są dla dzieci w wieku od 4 – 16lat
- dzieci do 10 roku życia muszą być z opiekunem
- zachęcamy do wspólnego gotowania
- bilet obejmuje: dziecko + opiekuna
Zdjęcia
O prowadzącym

Tomasz Zapała – członek Fundacji Świętokrzyskich Szefów Kuchni. Swoje kulinarne doświadczenie zdobywał w wielu dobrze znanych kieleckich restauracjach. Ma doskonałe wyczucie smaku, bliskie jego sercu są proste dania w nowoczesnej formie, zgodne z sezonowością. Jego hobby jest kuchnia molekularna, cały czas poszerza swoją wiedzę z tego zakresu. Na codzień pracuje jako nauczyciel zawodu w zespole szkół ZDZ w Kielcach.
Na swoim koncie ma wiele konkursów kulinarnych, między innymi: Mistrz ziemi świętokrzyskiej z 2018 roku.
Od lat jest wierny województwu Świętokrzyskim, w którym stara się wspierać gastronomię, aby rosła w siłę!
Niestety, wszystkie miejsca na te warsztaty już się wyprzedały!