Rodzinny Galimatias: Szczypta magii – czyli kuchnia molekularna dla dzieci gr. 4

Niestety, wszystkie miejsca na te warsztaty już się wyprzedały!

Termin: 01-08-2020
Godzina: 15.00
Czas trwania: 3h

Prowadzący: Tomasz Zapała
Cena: 89 zł
Całkowita ilość miejsc: 18

O warsztatach

Podczas warsztatów z serii Rodzinny Galimatias tym razem naszą kuchnie zamienimy w laboratorium i wprowadzimy szczyptę magii! Połączymy sztukę kulinarną i naukę. Dzieciaki wykorzystają wszystkie zmysły, aby stworzyć wyśmienite desery. Zmienimy oczywiste produkty w coś niezwykłego.

Nasze słodkie menu:

  • owocowe spaghetti
  • słodkie wulkany
  • lody i sorbety z ciekłym azotem
  • dymiące koktajle
  • pyszne kawiory

Informacje organizacyjne:

  • warsztaty odbędą się o godzinie 15:00
  • warsztaty przeznaczone są dla dzieci w wieku od 4 – 16lat
  • dzieci do 10 roku życia muszą być z opiekunem
  • zachęcamy do wspólnego gotowania
  • bilet obejmuje: dziecko + opiekuna
Zdjęcia
O prowadzącym

Tomasz Zapała – członek Fundacji Świętokrzyskich Szefów Kuchni.  Swoje kulinarne doświadczenie zdobywał w  wielu dobrze znanych kieleckich restauracjach. Ma doskonałe wyczucie smaku, bliskie jego sercu są proste dania w nowoczesnej formie, zgodne z sezonowością. Jego hobby jest kuchnia molekularna, cały  czas poszerza swoją wiedzę z tego zakresu. Na codzień pracuje jako nauczyciel zawodu w zespole szkół ZDZ w Kielcach.

Na swoim koncie ma wiele konkursów kulinarnych, między innymi: Mistrz ziemi świętokrzyskiej z 2018 roku.

Od lat jest wierny województwu Świętokrzyskim, w którym stara się wspierać gastronomię, aby rosła w siłę!

Niestety, wszystkie miejsca na te warsztaty już się wyprzedały!