Termin: 07-03-2021
Godzina: 11.00
Czas trwania: 3h
Prowadzący: Gosia Góral
Cena: 79 zł
Całkowita ilość miejsc: 16
O warsztatach
Sushi to najpopularniejsza japońska potrawa złożona z gotowanego ryżu i najróżniejszych dodatków w postaci wodorostów, warzyw, ryb i owoców morza. Do przygotowania sushi stosuje się głównie ryby surowe przez co dość często mylnie kojarzone jest jako potrawa zarezerwowana tylko dla dorosłych.
Na najbliższych warsztatach z serii Rodzinny Galimatias udowodnimy wszystkim, że potrawa ta jest również odpowiednia dla najmłodszych, jeśli tylko użyje się odpowiednich produktów, a dzieciaki potrafią kręcić rolki jak nie jeden sushi master.
Na warsztatach przygotujemy podstawowe rodzaje sushi z użyciem m.in. łososia, śmietankowego serka, warzyw i paluszków krabowych. Dowiemy się jakie są rodzaje sushi, jak się je przygotowuje krok po kroku i jak należy je spożywać. Będzie na pewno dużo krojenia, ugniatania, rolowania i dobrej zabawy, więc nie może Was zabraknąć.
Informacje organizacyjne:
warsztaty przeznaczone są dla dzieci w wieku od 4 – 15 lat
dzieci do 10 roku życia muszą być z opiekunem
zachęcamy do wspólnego gotowania
bilet obejmuje: dziecko + opiekuna
Rodzinny Galimatias to rodzinne warsztaty przygotowane z myślą o całej rodzinie. Nauka gotowania poprzez wspólną zabawę to doskonały pomysł na kreatywne spędzenia czasu, gdzie najmłodsi będą mogli się poczuć jak mistrzowie kuchni.
Zdjęcia
O prowadzącym

Małgorzata Góral – jedna z najmłodszych prowadzących w naszym studiu. Wielka miłośniczka jedzenie i gotowania, która przy okazji uwielbia również dzieci. Wynikiem tego jest fakt, że Gosia już od pierwszego roku studiów prowadziła warsztaty dla dzieci w jednym z Warszawskich studiów kulinarnych, także doświadczenie przy pracy z dziećmi ma ogromne. Ukończyła wychowanie fizyczne na AWF w Warszawie, co jest mocno związane z jej życiową pasją łucznictwem olimpijskim.
Niestety, wszystkie miejsca na te warsztaty już się wyprzedały!