Termin: 02-04-2022
Godzina: 17.00
Czas trwania: 4h
Prowadzący: Piotr Górecki
Cena: 199 zł
Całkowita ilość miejsc: 14
O warsztatach
Na warsztatach nauczycie się robić prawdziwą pizzę Neapolitańską. Oprócz praktyki warsztaty będą też przepełnione wiedzą teoretyczną, która z ust takiego pasjonata pizzy jak Piotr brzmi jak piękna opowieść i sprawi, że od razu nabierzecie zapału do pracy.
W programie:
– Przygotowanie ciasta do pizzy neapolitańskiej
– Przygotowanie składników (mozzarella, sos pomidorowy, etc…)
– Rozciąganie kulek ciasta neapolitańską techniką lo schiaffo
– Wypiek pizzy neapolitańskiej w piecu 500 st. C z ciasta dojrzewającego 24 godziny
– Wypiek pizzy fritty na słodko
Serdecznie zapraszamy
Zdjęcia
O prowadzącym

Piotr Górecki – pasjonat pizzy i współautor bloga Pyza made in Poland. Swoje doświadczenie ze stylem neapolitańskim zdobywał podczas stażu w Vera Napoli i Furore, dwóch pizzeriach z międzynarodowym certyfikatem Associazione Verace Pizza Napoletana oraz podczas wypraw do Neapolu. Piotr pokaże jak wiedzę i praktykę o cieście oraz składnikach wykorzystać w domowej kuchni. Pizza neapolitańska nie musi mieć przed Wami żadnych tajemnic!
Niestety, wszystkie miejsca na te warsztaty już się wyprzedały!