Dziecięcy Galimatias: Pasta i basta

KUP UDZIAŁ W WARSZTATACH

Pozostało miejsc: 20

Termin: 20-11-2021
Godzina: 11.00
Czas trwania: 3h

Prowadzący: Tomasz Zapała
Cena: 99 zł
Całkowita ilość miejsc: 20

O warsztatach

Kolejne warsztaty z serii Dziecięcy Galimatias to prawdziwa makaronowa uczta. Na warsztatach dzieciaki z małą pomocą będą mieli szansę nauczyć się przygotowywać prawdziwy domowy makaron.

W menu przewidziane  na danie główne klasyczne spaghetti bolognese, a na deser makaron z jabłkiem i serem.

Jeśli Twój milusiński kocha makaron to gwarantujemy, że te propozycje będą strzałem w dziesiątkę.

Ukręćmy razem ten makaron 🙂

Informacje organizacyjne:

– warsztaty przeznaczone są dla dzieci w wieku od 4 – 14 lat

– do 8 roku życia (włącznie) dzieci pracują na jednym stanowisku z opiekunem (jeden bilet na dwoje)

– dzieci powyżej 8 roku życia pracują samodzielnie (rodzice mogą dokupić bilet na swoje stanowisko z 50% rabatem)

 

Dziecięcy Galimatias to warsztaty stworzone z myślą o najmłodszych. Nauka gotowania poprzez wspólną zabawę to doskonały pomysł na kreatywne spędzenia czasu, gdzie najmłodsi będą mogli się poczuć jak mistrzowie kuchni.

Zdjęcia
O prowadzącym

Tomasz Zapała – członek Fundacji Świętokrzyskich Szefów Kuchni.  Swoje kulinarne doświadczenie zdobywał w  wielu dobrze znanych kieleckich restauracjach. Ma doskonałe wyczucie smaku, bliskie jego sercu są proste dania w nowoczesnej formie, zgodne z sezonowością. Jego hobby jest kuchnia molekularna, cały  czas poszerza swoją wiedzę z tego zakresu. Na codzień pracuje jako nauczyciel zawodu w zespole szkół ZDZ w Kielcach.

Na swoim koncie ma wiele konkursów kulinarnych, między innymi: Mistrz ziemi świętokrzyskiej z 2018 roku.

Od lat jest wierny województwu Świętokrzyskim, w którym stara się wspierać gastronomię, aby rosła w siłę!

KUP UDZIAŁ W WARSZTATACH

Pozostało miejsc: 20