Owoce morza

KUP UDZIAŁ W WARSZTATACH

Pozostało miejsc: 8

Termin: 01.07.2019
Godzina: 18.00
Czas trwania: 4h

Prowadzący: Łukasz Jończyk
Cena: 199 zł
Całkowita ilość miejsc: 20

O warsztatach

Warsztaty te są kierowane do miłośników owoców morza, którzy chcą poznać ciekawe triki związane z ich przygotowaniem. W trakcie warsztatów dowiemy się między innymi jak prawidłowo obierać i przygotowywać krewetki czy jak filetować labraksa.

MENU:

– Krewetki marynowane w cynamonie z chilli,

– Zupa a’la ramen z warzywami na bulionie cielęcym z labraksem,

– Mule po prowansalsku,

– Pasta tagiatelle z chorizo i krewetkami.

Zdjęcia
O prowadzącym

ŁUKASZ JOŃCZYK -Doradca Kulinarny Nestle Professional, członek Fundacji Świętokrzyskich Szefów Kuchni i Kucharzy. Swoją przygodę z gastronomią rozpoczął w 1998 roku w restauracji Patio jako uczeń szkoły zawodowej „Kucharz” następnie kontynuując pracę w tejże restauracji  a także uzupełniając wykształcenie „ Technik Technologii Żywienia” oraz studia o profilu ekonomicznym. W kieleckiej restauracji łącznie 11 lat. Kolejne 7 lat to praca jako Doradca Kulinarny (kreator menu) w kieleckiej spółce North Food, właścicielu takich brandów jak North Fish, John Burg.

Ostanie 3 lata to praca w międzynarodowym koncernie Nestle w dywizji Professional zajmującym się profesjonalną gastronomią. Praca w Nestle to codzienna współpraca z Szefami Kuchni podczas eventów oraz warsztatów kulinarnych.

KUP UDZIAŁ W WARSZTATACH

Pozostało miejsc: 8