Termin: 23-08-2025
Godzina: 17.00
Czas trwania: 4h
Prowadzący: Tomasz Zapała
Cena: 269 zł
Całkowita ilość miejsc: 20
O warsztatach
Zapraszamy Cię na wyjątkową kulinarną podróż, podczas której klasyczne smaki spotkają się z nowoczesnym podejściem do kuchni.
W kameralnej atmosferze wspólnie przygotujemy 4-daniowe menu, które zachwyca zarówno formą, jak i smakiem.
Pod czujnym okiem prowadzącego poznasz triki i techniki, które pozwolą Ci przenieść fine dining do własnej kuchni.
Menu:
- tatar wołowy – klasyka w najlepszym wydaniu, podana z twistem i eleganckim wykończeniem,
- krem kalafiorowo-orzechowy z chipsem z jarmuży i oliwą smakową – aksamitna zupa z nutą wytrawnej lekkości,
- Polędwiczka wieprzowa chimichurri, gratin ziemniaczany, zielony majonez i miks sałat – soczyste mięso w towarzystwie aromatycznego sosu i idealnie zapieczonych ziemniaków,
- Tarta cytrynowa z lodami prosecco – lekki, orzeźwiający deser na perfekcyjne zakończenie wieczoru.
Będzie pysznie! Do zobaczenia.
Zdjęcia
O prowadzącym

Tomasz Zapała – Zafascynowany sztuką kulinarną od najmłodszych lat. Stawiając na swoim, ukończył Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach. Po zdobyciu zawodu kucharza zyskiwał doświadczenie w wielu restauracjach na terenie województwa Świętokrzyskiego, po to by przez kilka lat wykazać się jako szef kuchni w Restauracji Draga w Jastarni. Zdobywał również doświadczenie m. in. w ***Hotelu Kameralnym, w ***Hotelu Willa Hueta czy w restauracji Żółty Słoń w Kielcach. Jako kierownik ds. gastronomii zajmował się organizacją wielu eventów. Jako wieloletni trener z zakresu sztuki kulinarnej, wspierał rozwój osób niepełnosprawnych. Jego wykształcenie na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie na kierunku Technologii Żywności i Żywienia oraz studia pedagogiczne pozwoliły mu objąć stanowisko nauczyciela przedmiotów zawodowych w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach oraz jako szkoleniowca w Studiu Kulinarnym – Domowa Spiżarnia, gdzie z pasją i zaangażowaniem przekazuje swoje umiejętności młodemu pokoleniu. Co nie znaczy, że zrezygnował ze swojej pasji którą jest gotowanie i chętnie pomaga znajomym szefom kuchni w restauracjach na terenie swojego regionu.
Jest osobą pełną energii. Lubi nowe wyzwania i chętnie się ich podejmuje.
Mąż oraz tata dwóch wspaniałych synów. Z rodziną spędza każdą wolną chwilę. Z sentymentu raz do roku spędza choć kilka dni w Jastarni.
Pozostało miejsc: 20