Smaki Nowoczesnej Klasyki

KUP UDZIAŁ W WARSZTATACH

Pozostało miejsc: 20

Termin: 23-08-2025
Godzina: 17.00
Czas trwania: 4h

Prowadzący: Tomasz Zapała
Cena: 269 zł
Całkowita ilość miejsc: 20

O warsztatach

Zapraszamy Cię na wyjątkową kulinarną podróż, podczas której klasyczne smaki spotkają się z nowoczesnym podejściem do kuchni.

W kameralnej atmosferze wspólnie przygotujemy 4-daniowe menu, które zachwyca zarówno formą, jak i smakiem.

Pod czujnym okiem prowadzącego poznasz triki i techniki, które pozwolą Ci przenieść fine dining do własnej kuchni.

Menu:

  • tatar wołowy – klasyka w najlepszym wydaniu, podana z twistem i eleganckim wykończeniem,
  • krem kalafiorowo-orzechowy z chipsem z jarmuży i oliwą smakową – aksamitna zupa z nutą wytrawnej lekkości,
  • Polędwiczka wieprzowa chimichurri, gratin ziemniaczany, zielony majonez i miks sałat – soczyste mięso w towarzystwie aromatycznego sosu i idealnie zapieczonych ziemniaków,
  • Tarta cytrynowa z lodami prosecco – lekki, orzeźwiający deser na perfekcyjne zakończenie wieczoru.

Będzie pysznie! Do zobaczenia.

Zdjęcia
O prowadzącym

Tomasz Zapała – Zafascynowany sztuką kulinarną od najmłodszych lat. Stawiając na swoim, ukończył Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach. Po zdobyciu zawodu kucharza zyskiwał doświadczenie w wielu restauracjach na terenie województwa Świętokrzyskiego, po to by przez kilka lat wykazać się jako szef kuchni w Restauracji Draga w Jastarni. Zdobywał również doświadczenie m. in. w ***Hotelu Kameralnym, w ***Hotelu Willa Hueta czy w restauracji Żółty Słoń w Kielcach. Jako kierownik ds. gastronomii zajmował się organizacją wielu eventów. Jako wieloletni trener z zakresu sztuki kulinarnej, wspierał rozwój osób niepełnosprawnych. Jego wykształcenie na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie na kierunku Technologii Żywności i Żywienia oraz studia pedagogiczne pozwoliły mu objąć stanowisko nauczyciela przedmiotów zawodowych w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach oraz jako szkoleniowca w Studiu Kulinarnym – Domowa Spiżarnia, gdzie z pasją i zaangażowaniem przekazuje swoje umiejętności młodemu pokoleniu. Co nie znaczy, że zrezygnował ze swojej pasji którą jest gotowanie i chętnie pomaga znajomym szefom kuchni w restauracjach na terenie swojego regionu.

Jest osobą pełną energii. Lubi nowe wyzwania i chętnie się ich podejmuje.

Mąż oraz tata dwóch wspaniałych synów. Z rodziną spędza każdą wolną chwilę. Z sentymentu raz do roku spędza choć kilka dni w Jastarni.

KUP UDZIAŁ W WARSZTATACH

Pozostało miejsc: 20