Mięso od A do Z (część I)

KUP UDZIAŁ W WARSZTATACH

Pozostało miejsc: 20

Termin: 23-10-2019
Godzina: 18.00
Czas trwania: 4h

Prowadzący: Łukasz Jończyk
Cena: 249 zł
Całkowita ilość miejsc: 20

O warsztatach

Mięso… niby jeden produkt, a jak wiele możliwości.

Oprawianie, rozbijanie, krojenie, pieczenie, duszenie, gotowanie, marynowanie, nie wspominając już o rodzajach mięsa. Jedne warsztaty to na pewno za mało, aby zgłębić cały temat, ale od czegoś zacząć trzeba.

 

W menu:

– pierś z kaczki w sosie grzybowym,

– policzki wołowe,

– polędwiczka wieprzowa w sosie musztardowym.

 

Danie te posłużą nam jako przykłady możliwości różnych technik obróbki termicznej i będą idealną bazą do nauki i dyskusji na temat mięsnych sekretów.

 

P.S. Warsztaty te można potraktować jako pojedyncze zajęcia, jednak już wkrótce pojawią się kolejne części Mięsa od A do Z.

Zdjęcia
O prowadzącym

ŁUKASZ JOŃCZYK -Doradca Kulinarny Nestle Professional, członek Fundacji Świętokrzyskich Szefów Kuchni i Kucharzy. Swoją przygodę z gastronomią rozpoczął w 1998 roku w restauracji Patio jako uczeń szkoły zawodowej „Kucharz” następnie kontynuując pracę w tejże restauracji  a także uzupełniając wykształcenie „ Technik Technologii Żywienia” oraz studia o profilu ekonomicznym. W kieleckiej restauracji łącznie 11 lat. Kolejne 7 lat to praca jako Doradca Kulinarny (kreator menu) w kieleckiej spółce North Food, właścicielu takich brandów jak North Fish, John Burg.

Ostanie 3 lata to praca w międzynarodowym koncernie Nestle w dywizji Professional zajmującym się profesjonalną gastronomią. Praca w Nestle to codzienna współpraca z Szefami Kuchni podczas eventów oraz warsztatów kulinarnych.

KUP UDZIAŁ W WARSZTATACH

Pozostało miejsc: 20