Dziecięcy Galimatias: Mamma Mia! Ale pysznie

KUP UDZIAŁ W WARSZTATACH

Pozostało miejsc: 2

Termin: 26-05-2024
Godzina: 11.00
Czas trwania: 3h

Prowadzący: Tomasz Zapała
Cena: 120 zł
Całkowita ilość miejsc: 22

O warsztatach

Zapraszamy na wyjątkowe warsztaty kulinarne „Dziecięcy Galimatias: Mamma Mia! Ale pysznie”

Czy jest lepszy sposób na celebrowanie Dnia Mamy niż wspólne tworzenie wybornych włoskich specjałów? Dołącz do naszego warsztatu kulinarnego, gdzie razem odkryjemy tajniki kuchni włoskiej i przygotujemy wykwintne dania, które z pewnością przypadną Wam do gustu.

W menu:

  • Arancini z aromatyczną mozzarellą: chrupiące kuleczki ryżu z ukrytym skarbem serowym w środku,
  • Własnoręcznie robiony makaron z tradycyjną szynką speck i delikatnymi szparagami: smakosze tradycyjnej kuchni włoskiej nie będą zawiedzeni,
  • Panna cotta waniliowa z musem truskawkowym: deser, który rozpływa się w ustach i rozwesela serca.

Nie zwlekaj, zapisz się już teraz i zapewnijcie sobie niezapomniany Dzień Mamy

Zdjęcia
O prowadzącym

Tomasz Zapała – Zafascynowany sztuką kulinarną od najmłodszych lat. Stawiając na swoim, ukończył Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach. Po zdobyciu zawodu kucharza zyskiwał doświadczenie w wielu restauracjach na terenie województwa Świętokrzyskiego, po to by przez kilka lat wykazać się jako szef kuchni w Restauracji Draga w Jastarni. Zdobywał również doświadczenie m. in. w ***Hotelu Kameralnym, w ***Hotelu Willa Hueta czy w restauracji Żółty Słoń w Kielcach. Jako kierownik ds. gastronomii zajmował się organizacją wielu eventów. Jako wieloletni trener z zakresu sztuki kulinarnej, wspierał rozwój osób niepełnosprawnych. Jego wykształcenie na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie na kierunku Technologii Żywności i Żywienia oraz studia pedagogiczne pozwoliły mu objąć stanowisko nauczyciela przedmiotów zawodowych w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach oraz jako szkoleniowca w Studiu Kulinarnym – Domowa Spiżarnia, gdzie z pasją i zaangażowaniem przekazuje swoje umiejętności młodemu pokoleniu. Co nie znaczy, że zrezygnował ze swojej pasji którą jest gotowanie i chętnie pomaga znajomym szefom kuchni w restauracjach na terenie swojego regionu.

Jest osobą pełną energii. Lubi nowe wyzwania i chętnie się ich podejmuje.

Mąż oraz tata dwóch wspaniałych synów. Z rodziną spędza każdą wolną chwilę. Z sentymentu raz do roku spędza choć kilka dni w Jastarni.

KUP UDZIAŁ W WARSZTATACH

Pozostało miejsc: 2