Dziecięcy Galimatias: Mamma Mia! Ale pysznie

KUP UDZIAŁ W WARSZTATACH

Pozostało miejsc: 8

Termin: 30-03-2025
Godzina: 10.00
Czas trwania: 3h

Prowadzący: Tomasz Zapała
Cena: 120 zł
Całkowita ilość miejsc: 20

O warsztatach

Zapraszamy małych kucharzy na wyjątkowe warsztaty kulinarne, podczas których przeniesiemy się prosto do słonecznej Italii! W radosnej atmosferze dzieci odkryją sekrety włoskiej kuchni, ucząc się przygotowywać pyszne i zdrowe dania.

Wspólnie ugotujemy kolorową zupę minestrone, pełną świeżych warzyw i aromatycznych ziół. Następnie przyrządzimy soczystego kurczaka saltimbocca, podanego z chrupiącymi ziemniakami opiekanymi i delikatną surówką z marchewki i jabłka. Na zakończenie czeka nas prawdziwa uczta dla łasuchów- owocowe tiramisu, które osłodzi nam dzień!

Warsztaty to świetna okazja do rozwijania kulinarnych talentów, poznawania nowych smaków i dobrej zabawy w kuchni. Gotowi na włoską przygodę? Zapraszamy!

Informacje organizacyjne:

– warsztaty przeznaczone są dla dzieci w wieku od 4 – 14 lat

– do 8 roku życia (włącznie) dzieci pracują na jednym stanowisku z opiekunem (jeden bilet na dwoje)

– dzieci powyżej 8 roku życia pracują samodzielnie (rodzice mogą dokupić bilet na swoje stanowisko z 50% rabatem wpisując na stronie kod rabatowy GALIMATIAS)

– warsztaty odbędą się o godzinie 10.00

UWAGA! Nieobecność dziecka na warsztatach można zgłosić maksymalnie 24 godziny przed rozpoczęciem warsztatów, wtedy bilet jest zamieniany na wejściówkę na inne dowolne warsztaty dla dzieci.

Dziecięcy Galimatias to warsztaty stworzone z myślą o najmłodszych. Nauka gotowania poprzez wspólną zabawę to doskonały pomysł na kreatywne spędzenia czasu, gdzie najmłodsi będą mogli się poczuć jak mistrzowie kuchn

Zdjęcia
O prowadzącym

Tomasz Zapała – Zafascynowany sztuką kulinarną od najmłodszych lat. Stawiając na swoim, ukończył Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach. Po zdobyciu zawodu kucharza zyskiwał doświadczenie w wielu restauracjach na terenie województwa Świętokrzyskiego, po to by przez kilka lat wykazać się jako szef kuchni w Restauracji Draga w Jastarni. Zdobywał również doświadczenie m. in. w ***Hotelu Kameralnym, w ***Hotelu Willa Hueta czy w restauracji Żółty Słoń w Kielcach. Jako kierownik ds. gastronomii zajmował się organizacją wielu eventów. Jako wieloletni trener z zakresu sztuki kulinarnej, wspierał rozwój osób niepełnosprawnych. Jego wykształcenie na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie na kierunku Technologii Żywności i Żywienia oraz studia pedagogiczne pozwoliły mu objąć stanowisko nauczyciela przedmiotów zawodowych w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach oraz jako szkoleniowca w Studiu Kulinarnym – Domowa Spiżarnia, gdzie z pasją i zaangażowaniem przekazuje swoje umiejętności młodemu pokoleniu. Co nie znaczy, że zrezygnował ze swojej pasji którą jest gotowanie i chętnie pomaga znajomym szefom kuchni w restauracjach na terenie swojego regionu.

Jest osobą pełną energii. Lubi nowe wyzwania i chętnie się ich podejmuje.

Mąż oraz tata dwóch wspaniałych synów. Z rodziną spędza każdą wolną chwilę. Z sentymentu raz do roku spędza choć kilka dni w Jastarni.

KUP UDZIAŁ W WARSZTATACH

Pozostało miejsc: 8