Termin: od 03.02.2025 co poniedziałek
Godzina: 16.30
Czas trwania: 2,5h
Prowadzący: Tomasz Zapała
Cena: 1200 zł
Całkowita ilość miejsc: 10
O warsztatach
Kurs kulinarny dla dzieci jest kierowany do dzieci w wieku 8-14 lat. Zajęcia będą się odbywały co poniedziałek przez 10 tygodni od godziny 16.30 – 19.00.
Na semestr składa się 10 zajęć, każde po 2,5 godziny zegarowe.
Każde spotkanie będzie obejmowało przygotowanie wieloetapowego i wieloelementowy dania z kuchni świata.
W menu:
- Kuchnia Amerykańska – skrzydełka w coli/ ryż na sypko/ sos bbq,
- Kuchnia Kanadyjska- tarta z kruchego ciasta z mięsem mielonym,
- Kuchnia Meksykańska- zupa z kurczakiem i kukurydzą/ tortilla
- Kuchnia Włoska- lasagne
- Kuchnia Polska- placki ziemniaczane/ gulasz wieprzowy
- Kuchnia Gracka- suwlaki z sosem tzatziki/ sałatka grecka
- Kuchnia Ukraińska- Wereniki z farszem ziemniaczano- serowym,
- Kuchnia Chińska- kurczak z warzywami w sosie sojowym,
- Kuchnia Indyjska- butter chicken
- Kuchnia Japońska- sushi
Ten kurs jest przeznaczony tylko dla dzieci, kuchnia jest strefą wolną od rodziców. Dla rodziców przywożących dzieci na zajęcia czekać będzie strefa wypoczynkowa, herbata i kawa. Istnieje również możliwość pozostawienia na czas zajęć dzieci pod naszą opieką.
Na każdym ze spotkań pojawią się konkretne elementy:
Gotowanie, czyli konkretne dania, które dzieci nauczą się przygotowywać
Skills, czyli techniczne umiejętności kulinarne, których dzieci uczą się na zajęciach
Pogadanka, czyli wspólne omawianie tematu zajęć, by pozwolić zobaczyć dzieciom różne perspektywy na zadane zagadnienia.
Zero Waste, czyli nauka pracy i gotowania bez marnowania.
Relacje, praca w zespole, która jest niezwykle ważna w profesjonalnej kuchni. Każde zajęcia kończymy również wspólnym posiłkiem, ponieważ wierzymy, że nie tylko gotowanie, ale również wspólne jedzenie przy jednym stole pozwoli nam się lepiej poznać i zaprzyjaźnić
Na zajęciach na pewno nauczymy się również, mierzyć, wbijać jaja do miski, poznamy wiele nowych przypraw, będziemy lepić, piec i wałkować … czy musimy jeszcze coś dodawać żeby Was przekonać, że warto wziąć udział w tym kursie?
Dzieci nie tylko poznają nowe potrawy, zjedzą pyszne desery, które same przygotowały, ale również nawiążą nowe znajomości i rozwiną swoje umiejętności manualne.
Cena za kurs to 1200 zł (istnieje możliwość rozliczeń miesięcznych, dla każdego kolejnego dziecka z jednej rodziny 30% zniżki),
Liczba miejsc ograniczona
(Przy kursie pojawi się kilka miejsc dodatkowych z możliwości wykupienia miejsca na pojedyncze zajęcia w cenie 150 zł za zajęcia)
Serdecznie zapraszamy
Zdjęcia
O prowadzącym

Tomasz Zapała – Zafascynowany sztuką kulinarną od najmłodszych lat. Stawiając na swoim, ukończył Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach. Po zdobyciu zawodu kucharza zyskiwał doświadczenie w wielu restauracjach na terenie województwa Świętokrzyskiego, po to by przez kilka lat wykazać się jako szef kuchni w Restauracji Draga w Jastarni. Zdobywał również doświadczenie m. in. w ***Hotelu Kameralnym, w ***Hotelu Willa Hueta czy w restauracji Żółty Słoń w Kielcach. Jako kierownik ds. gastronomii zajmował się organizacją wielu eventów. Jako wieloletni trener z zakresu sztuki kulinarnej, wspierał rozwój osób niepełnosprawnych. Jego wykształcenie na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie na kierunku Technologii Żywności i Żywienia oraz studia pedagogiczne pozwoliły mu objąć stanowisko nauczyciela przedmiotów zawodowych w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach oraz jako szkoleniowca w Studiu Kulinarnym – Domowa Spiżarnia, gdzie z pasją i zaangażowaniem przekazuje swoje umiejętności młodemu pokoleniu. Co nie znaczy, że zrezygnował ze swojej pasji którą jest gotowanie i chętnie pomaga znajomym szefom kuchni w restauracjach na terenie swojego regionu.
Jest osobą pełną energii. Lubi nowe wyzwania i chętnie się ich podejmuje.
Mąż oraz tata dwóch wspaniałych synów. Z rodziną spędza każdą wolną chwilę. Z sentymentu raz do roku spędza choć kilka dni w Jastarni.
Pozostało miejsc: 5