Termin: 27-02-2023
Godzina: 16.30
Czas trwania: 2,5h
Prowadzący: Tomasz Zapała
Cena: 130 zł
Całkowita ilość miejsc: 5
O warsztatach
Na tych zajęciach zajmiemy się kuchnią i kulturą Argentyny. Do jedzenia przygotujemy najbardziej popularne danie, czyli Quesadille z chorizo.
Warsztaty te są elementem kursu gotowania – kulinarna podróż dookoła świata to kurs kierowany do dzieci w wieku 7-14 lat. Zajęcia będą się odbywały co poniedziałek przez 12 tygodni od godziny 16.30 – 19.00.
Każde spotkanie będzie obejmowało kuchnię z innego zakątka świata.
Ten kurs jest przeznaczony tylko dla dzieci, kuchnia jest strefą wolną od rodziców. Dla rodziców przywożących dzieci na zajęcia czekać będzie strefa wypoczynkowa, herbata i kawa. Istnieje również możliwość pozostawienia na czas zajęć dzieci pod naszą opieką 😉
Na każdym ze spotkań pojawią się konkretne elementy:
- Gotowanie, czyli konkretne dania z różnych zakątków świata, które dzieci nauczą się przygotowywać
- Skills, czyli techniczne umiejętności kulinarne, których dzieci uczą się na zajęciach
- Pogadanka, czyli wspólne omawianie tematu zajęć, by pozwolić zobaczyć dzieciom różne perspektywy na zadane zagadnienia. Ta cześć będzie również poprzedzona krótką częścią teoretyczną na temat danego kraju i kultury.
- Zero Waste, czyli nauka pracy i gotowania bez marnowania.
- Relacje, praca w zespole, która jest niezwykle ważna w profesjonalnej kuchni. Każde zajęcia kończymy również wspólnym posiłkiem, ponieważ wierzymy, że nie tylko gotowanie, ale również wspólna kolacja przy jednym stole pozwoli nam się lepiej poznać i zaprzyjaźnić
Zdjęcia
O prowadzącym
Tomasz Zapała – Zafascynowany sztuką kulinarną od najmłodszych lat. Stawiając na swoim, ukończył Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach. Po zdobyciu zawodu kucharza zyskiwał doświadczenie w wielu restauracjach na terenie województwa Świętokrzyskiego, po to by przez kilka lat wykazać się jako szef kuchni w Restauracji Draga w Jastarni. Zdobywał również doświadczenie m. in. w ***Hotelu Kameralnym, w ***Hotelu Willa Hueta czy w restauracji Żółty Słoń w Kielcach. Jako kierownik ds. gastronomii zajmował się organizacją wielu eventów. Jako wieloletni trener z zakresu sztuki kulinarnej, wspierał rozwój osób niepełnosprawnych. Jego wykształcenie na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie na kierunku Technologii Żywności i Żywienia oraz studia pedagogiczne pozwoliły mu objąć stanowisko nauczyciela przedmiotów zawodowych w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach oraz jako szkoleniowca w Studiu Kulinarnym – Domowa Spiżarnia, gdzie z pasją i zaangażowaniem przekazuje swoje umiejętności młodemu pokoleniu. Co nie znaczy, że zrezygnował ze swojej pasji którą jest gotowanie i chętnie pomaga znajomym szefom kuchni w restauracjach na terenie swojego regionu.
Jest osobą pełną energii. Lubi nowe wyzwania i chętnie się ich podejmuje.
Mąż oraz tata dwóch wspaniałych synów. Z rodziną spędza każdą wolną chwilę. Z sentymentu raz do roku spędza choć kilka dni w Jastarni.
Pozostało miejsc: 4