Termin: 06-09-2019
Godzina: 18.00
Czas trwania: 4h
Prowadzący: Wiktoria Górecka
Cena: 249 zł
Całkowita ilość miejsc: 20
O warsztatach
Warsztaty pachnące świeżymi ziołami, sokiem z limonki czy trawą cytrynową przenoszą wprost do Azji Południowo-Wschodniej. Uczestnicy dowiedzą się nie tylko jak przygotować najsłynniejsze klasyki kuchni wietnamskiej takie jak zupa phở z makaronem ryżowym czy wiosenne sajgonki, ale poznają sekrety harmonijnego łączenia smaków oraz budowania kontrastów konsystencji.
MENU:
- Wietnamska zupa z kurczakiem – phở gà
- Summer rollsy z krewetkami, boczkiem i świeżymi wietnamskimi ziołami – gỏi cuốn
- Sałatka z polskiej zielonej papai – nộm su hào
- Makaron z wołowiną w stylu południowo-wietnamskim – bún bò Nam Bộ
- Krem z awokado z kawą wietnamską – sinh tố bơ cà phê
Zdjęcia
O prowadzącym
Wiktoria Górecka – autorka bloga Pyza made in Poland, psycholog kultury i jedzenia oraz psychodietetyk. Miłość do wietnamskich smaków przywiodła ją do Hanoi, w którym przez rok eksplorowała lokalny rynek gastronomiczny i gdzie wraca regularnie od 12 lat. Chętnie dzieli się tajnikami azjatyckich kuchni, inspirując do wzbogacania własnej diety w egzotyczne przysmaki, podpowiadając jak znaleźć potrzebne składniki lub zastąpić je produktami dostępnymi lokalnie.
Pozostało miejsc: 9