Kuchnia wietnamska by Pyza Made in Poland

KUP UDZIAŁ W WARSZTATACH

Pozostało miejsc: 16

Termin: 06-09-2019
Godzina: 18.00
Czas trwania: 4h

Prowadzący: Wiktoria Górecka
Cena: 249 zł
Całkowita ilość miejsc: 20

O warsztatach

Warsztaty pachnące świeżymi ziołami, sokiem z limonki czy trawą cytrynową przenoszą wprost do Azji Południowo-Wschodniej. Uczestnicy dowiedzą się nie tylko jak przygotować najsłynniejsze klasyki kuchni wietnamskiej takie jak zupa phở z makaronem ryżowym czy wiosenne sajgonki, ale poznają sekrety harmonijnego łączenia smaków oraz budowania kontrastów konsystencji.

 

MENU:

  1. Wietnamska zupa z kurczakiem – phở gà
  2. Summer rollsy z krewetkami, boczkiem i świeżymi wietnamskimi ziołami – gỏi cuốn
  3. Sałatka z polskiej zielonej papai – nộm su hào
  4. Makaron z wołowiną w stylu południowo-wietnamskim – bún bò Nam Bộ
  5. Krem z awokado z kawą wietnamską –  sinh tố bơ cà phê
Zdjęcia
O prowadzącym

Wiktoria Górecka – autorka bloga Pyza made in Poland, psycholog kultury i jedzenia oraz psychodietetyk. Miłość do wietnamskich smaków przywiodła ją do Hanoi, w którym przez rok eksplorowała lokalny rynek gastronomiczny i gdzie wraca regularnie od 12 lat. Chętnie dzieli się tajnikami azjatyckich kuchni, inspirując do wzbogacania własnej diety w egzotyczne przysmaki, podpowiadając jak znaleźć potrzebne składniki lub zastąpić je produktami dostępnymi lokalnie.

KUP UDZIAŁ W WARSZTATACH

Pozostało miejsc: 16