Termin: 22-03-2024
Godzina: 18.00
Czas trwania: 4h
Prowadzący: Wiktoria Górecka
Cena: 269 zł
Całkowita ilość miejsc: 20
O warsztatach
Wchodzimy w tą wiosnę po tajsku! Skoro my akurat nie możemy być w Tajlandii, to niech Tajlandia przyjdzie do nas! Świeżo, aromatycznie, słodko i chrupiąco, z ziołami, owocami i egzotycznymi przyprawami – czyli tak, jak w Tajlandii być powinno <3
Menu
– tom yum goong – zupa z krewetkami aromatyzowana galangalem
– khao pad sapparod – smażony ryż z ananasem
– pad thai z kurczakiem z własnej roboty sosem
– czerwone curry z kaczką i owocami liczi
– kokosowe placuszki z dojrzałym mango
Nie może Cię zabraknąć!
Zdjęcia
O prowadzącym
Wiktoria Górecka – autorka bloga Pyza made in Poland, psycholog kultury i jedzenia oraz psychodietetyk. Miłość do wietnamskich smaków przywiodła ją do Hanoi, w którym przez rok eksplorowała lokalny rynek gastronomiczny i gdzie wraca regularnie od 12 lat. Chętnie dzieli się tajnikami azjatyckich kuchni, inspirując do wzbogacania własnej diety w egzotyczne przysmaki, podpowiadając jak znaleźć potrzebne składniki lub zastąpić je produktami dostępnymi lokalnie.
Pozostało miejsc: 1