Kuchnia tajska by Pyza Made in Poland

KUP UDZIAŁ W WARSZTATACH

Pozostało miejsc: 1

Termin: 22-03-2024
Godzina: 18.00
Czas trwania: 4h

Prowadzący: Wiktoria Górecka
Cena: 269 zł
Całkowita ilość miejsc: 20

O warsztatach

Wchodzimy w tą wiosnę po tajsku! Skoro my akurat nie możemy być w Tajlandii, to niech Tajlandia przyjdzie do nas! Świeżo, aromatycznie, słodko i chrupiąco, z ziołami, owocami i egzotycznymi przyprawami – czyli tak, jak w Tajlandii być powinno <3

 

Menu

 

– tom yum goong – zupa z krewetkami aromatyzowana galangalem

– khao pad sapparod – smażony ryż z ananasem

– pad thai z kurczakiem z własnej roboty sosem

– czerwone curry z kaczką i owocami liczi

– kokosowe placuszki z dojrzałym mango

 

Nie może Cię zabraknąć!

Zdjęcia
O prowadzącym

Wiktoria Górecka – autorka bloga Pyza made in Poland, psycholog kultury i jedzenia oraz psychodietetyk. Miłość do wietnamskich smaków przywiodła ją do Hanoi, w którym przez rok eksplorowała lokalny rynek gastronomiczny i gdzie wraca regularnie od 12 lat. Chętnie dzieli się tajnikami azjatyckich kuchni, inspirując do wzbogacania własnej diety w egzotyczne przysmaki, podpowiadając jak znaleźć potrzebne składniki lub zastąpić je produktami dostępnymi lokalnie.

KUP UDZIAŁ W WARSZTATACH

Pozostało miejsc: 1