Termin: 14-02-2020
Godzina: 18.00
Czas trwania: 4h
Prowadzący: Hubert Sanecki
Cena: 199 zł
Całkowita ilość miejsc: 20
O warsztatach
Kuchnia francuska kojarzy nam się z delikatnymi, lekkimi, wysublimowanymi daniami. Wielu uważa, że jest ona najlepszą kuchnią na świecie.
Na warsztatach przeniesiemy się do Francji, która uznawana jest za kolebkę sztuki kulinarnej i przygotujemy:
Na danie główne:
pierś z kurczaka zagrodowego z kostką sous vide, gratin ziemniaczane z parmezanem i tymiankiem, ratatuj z warzyw, sos z sera pleśniowego
Na deser:
Naleśniki crepes suzette podpalane koniakiem
A na przystawkę skosztujemy francuskich serów z pieczywem i winogronem.
Tą francuską ucztę umili nam degustacja win, oraz prezentacja ich serwowania i dekantacja.
Zdjęcia
O prowadzącym

HUBERT SANECKI – Ambitny i kreatywny Szef kuchni Binkowski Dworek otwarty na wszelkie nieschematyczne i trudne do przyrządzenia produkty kulinarne. Nie boi się wyzwań, wciąż podnosi sobie poprzeczkę. Specjalista w fine diningu. Najlepiej odnajduję się w kuchni polskiej i włoskiej. Jego kuchnia charakteryzuje się nie tylko dbałością o smak, ale również różnorodnością i troską o estetykę dań. W swoich kreacjach kulinarnych często wraca do korzeni, czerpiąc z bogactwa regionalnych produktów. Jeden z trzech Fundatorów i współzałożycieli Fundacji Świętokrzyskich Szefów Kuchni i Kucharzy. W organizacji piastuje stanowisko Skarbnika. Nauczyciel zawodu w zespole szkół ZDZ w Kielcach.
Niestety, wszystkie miejsca na te warsztaty już się wyprzedały!