Termin: 06-04-2025
Godzina: 11.00
Czas trwania: 4h
Prowadzący: Jakub „Komar” Antoniszak
Cena: 180 zł
Całkowita ilość miejsc: 20
O warsztatach
Nie tylko K-popowe hity zdobywają uznanie na całym świecie. Również kuchnia tego kraju szturmem zdobywa podniebienia swoimi wyjątkowymi daniami pełnymi smaku. Kto nie słyszał o takich już klasykach jak ryżowe tteokbokki, wypełniony po brzegi dodatkami kimbap, streetfoodowy klasyk corn dog czy gamjajeon z uwielbianych w Korei… ziemniaków!
Podczas warsztatów przygotujemy:
– Tteokbokki – ręcznie robione ryżowe kluseczki w kremowym sosie gochu
– Kimbap – koreańska gruba rolka z panierowanym kurczakiem i warzywami
– Gamjajeon – puszyste placuszki ziemniaczane nadziewane serem z koreańskim sosem bbq
– Corn dog – klasyk koreańskiego street foodu, ciągnący się ser i parówka w cieście i chrupiącej panierce
Informacje organizacyjne:
– warsztaty przeznaczone są dla młodzieży w wieku od 12 – 19 lat
– warsztaty odbędą się o godzinie 11.00
– UWAGA! Nieobecność dziecka na warsztatach można zgłosić maksymalnie 24 godziny przed rozpoczęciem warsztatów, wtedy bilet jest zamieniany na wejściówkę na inne dowolne warsztaty dla dzieci
Zdjęcia
O prowadzącym

Jakub „Komar”Antoniszak– wieloletni szef kuchni lubiący kulinarne eksperymenty i nieoczywiste połączenia smaków. Specjalista kuchni azjatyckich, którymi zajmuje się od przeszło 18 lat. Doświadczony sushi chef. Posiada certyfikat International Sushi Skills Proficiency wydany przez World Sushi Skills Institute z Japonii. Finalista polskiej edycji Global Sushi Challenge 2015. Koordynator akcji stworzenia największej na świecie mozaiki sushi w 2016 rokuw Tauron Arenie w Krakowie. Twórca marki Fuji Sushi, Fuji Yaki Asian Food oraz trzykrotny finalista European Streetfood Awards Poland (w latach 2020, 2022, 2023). Współpracuje m.in. ze studiami Kulinarne Kreacje Macieja Kopczyńskiego w Krakowie, Domowa Spiżarnia w Kielcach, Cook’n’Talk w Radomiu, prowadząc warsztaty kulinarne głównie z kuchni azjatyckich (japońska, tajska, koreańska, chińska, wietnamska). Prowadzi też szkolenia dla kucharzy, uczniów szkół gastronomicznych oraz amatorów. Przeprowadza również szkolenia w restauracjach, układa menu i wdraża w system pracy z azjatyckimi produktami. Jest członkiem Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukiernikówi jurorem w konkursach gastronomicznych. Międzynarodowy juror barbecue certyfikowany przez KCBS (Kansas City Barbeque Association). Członek rady oraz prowadzący zajęcia w Branżowym Centrum Umiejętności w Tarnowie. Od 2024 roku współpracujerównież z Prymat Gastro Line, tworząc przepisy i szkoląc z zakresu przypraw i produktów używanych w kuchniach azjatyckich.
Pozostało miejsc: 16