Termin: 11-07-2019
Godzina: 18.00
Czas trwania: 4h
Prowadzący: Sange Sood
Cena: 199 zł
Całkowita ilość miejsc: 20
O warsztatach
Na warsztatach z klasycznych indyjskich przekąsek poznamy proces marynowania w przyprawach, grillowania i smażenia. Korzystając z oryginalnych składników nauczymy się tworzyć własne pyszne przekąski dla przyjaciół i rodziny.
„Kurczak tikka”, ojciec chrzestny indyjskich przystawek, a następnie „seekh kebab” i ulubione dla osób nie jedzących mięsa, a także jedzących mięso „cebulowe bahji” z pysznym sosem i chutneyem.
Gdy już przygotujemy te świetne przekąski, usiądziemy i będziemy się nimi cieszyć podczas wspólnej degustacji . Z niecierpliwością czekamy na spotkanie z Państwem na pouczający i zabawny wieczór indyjskich przekąsek.
Warsztaty odbędą się w języku angielskim.
Jeśli nie czujesz się komunikatywny w tym języku nie przejmuj się! Warsztaty są dla każdego, a na miejscu będzie wiele osób które chętnie pomogą wszystko zrozumieć.
Zdjęcia
O prowadzącym
Sange Sood – Brytyjczyk o korzeniach Indyjskich, który spędził większość życia w Londynie.
Sekrety sztuki kulinarnej poznał podczas licznych podróży służbowych po całym świecie, które odbył w trakcie pracy w Stowarzyszeniu World Trade Center w Nowym Jorku. Brał udział w drugiej edycji MasterChef, w której zaprezentował swoje umiejętności takim autorytetom kuchni, jak Magda Gessler, Michel Moran i Anna Starmach. Od tego czasu Sange regularnie prezentuje swoje kulinarne talenty w wielu restauracjach, hotelach i konferencjach w regionie świętokrzyskim oraz w Londynie.
Uczy również angielskiego i organizuje lekcje gotowania dla młodych ludzi.
Aktywnie uczestniczył w projekcie „Dwujęzyczny Świętokrzyskie”.
Pozostało miejsc: 2