Termin: 03-06-2019
Godzina: 18.00
Czas trwania: 4h
Prowadzący: Dominika Wójciak
Cena: 249 zł
Całkowita ilość miejsc: 20
O warsztatach
Podczas warsztatów nauczycie się podstawowych zasad domowej fermentacji i piklowania. Dowiecie się jakie warzywa i owoce warto kisić, a które lepiej piklować. Sprawdzicie jakich przypraw trzeba używać, by kiszonki i pikle były smaczne oraz poznacie receptury na ulubione kiszonki i pikle prowadzącej. Podczas warsztatów posmakujecie gotowych kiszonek i przygotujecie dania oparte na ukiszonych jarzynach.
MENU:
- kiszone marchewki z imbirem i czosnkiem
- piklowana cebulka z anyżem
- kiszone ogórki z miodem, chrzanem i musztardą
- małosolna kapusta z kurkumą i imbirem
- buraczki kiszone w maślance
- chłodnik z kiszonej botwinki z ciecierzycą, szparagami i dukkah
- młode ziemniaczki faszerowane różową komosą z kiszoną cytryną
- domowa kombucha
Zdjęcia
O prowadzącym
Dominika Wójciak – zwyciężczyni trzeciej edycji polskiego Master Chef’a, wyróżniona przez samego Gorgona Ramsay’a. Warzywna kucharka, namawiająca do jedzenia warzyw bez względu na dietę i porę roku. Prowadzi warsztaty kulinarne, organizuje spontaniczne akcje wspólnego gotowania, publikuje jarzynowe receptury w magazynach kulinarnych i fotografuje jedzenie. Autorka pięciu bestsellerowych książek kucharskich traktujących nie tylko o jarzynach.
Pozostało miejsc: 12