„Heart Warming Curries” – part 1, by Sange Sood

Niestety, wszystkie miejsca na te warsztaty już się wyprzedały!

Termin: 18-10-2019
Godzina: 18.00
Czas trwania: 4h

Prowadzący: Sange Sood
Cena: 199 zł
Całkowita ilość miejsc: 20

O warsztatach

„Heart Warming curries” part 1 by Sange Sood

 

W Polsce curry to słowo używane dla nazwy przyprawy. Chcesz się dowiedzieć co oznacza prawdziwe curry? Przyjdź i poznaj tajniki kuchni indyjskiej z Sange Sood.

  • Na warsztatach nauczysz się jak przygotować aromatyczne indyjskie dania jednogarnkowe tak zwane „curry”
  • Poznasz wachlarz nasion i przypraw używanych w kuchni indyjskiej
  • Dowiesz się co to massala i poznasz podstawowe zasady mieszania przypraw.

Będzie smacznie, interesująco i jak na piątek przystało, bardzo wesoło.

Warsztaty odbędą się w języku angielskim.

Jeśli nie czujesz się komunikatywny w tym języku nie przejmuj się! Warsztaty są dla każdego, a na miejscu będzie wiele osób które chętnie pomogą wszystko zrozumieć.

Zdjęcia
O prowadzącym

Sange Sood – Brytyjczyk o korzeniach Indyjskich, który spędził większość życia w Londynie.

Sekrety sztuki kulinarnej poznał podczas licznych podróży służbowych po całym świecie, które odbył w trakcie pracy w Stowarzyszeniu World Trade Center w Nowym Jorku. Brał udział w drugiej edycji MasterChef, w której zaprezentował swoje umiejętności takim autorytetom kuchni, jak Magda Gessler, Michel Moran i Anna Starmach. Od tego czasu Sange regularnie prezentuje swoje kulinarne talenty w wielu restauracjach, hotelach i konferencjach w regionie świętokrzyskim oraz w Londynie.

Uczy również angielskiego i organizuje lekcje gotowania dla młodych ludzi.

Aktywnie uczestniczył w projekcie „Dwujęzyczny Świętokrzyskie”.

Niestety, wszystkie miejsca na te warsztaty już się wyprzedały!