Termin: 10-12-2022
Godzina: 17.00
Czas trwania: 4h
Prowadzący: Adrianna Wójcikowska
Cena: 249 zł
Całkowita ilość miejsc: 20
O warsztatach
Czy zastanawialiście się kiedyś jak wyglądają święta Bożego Narodzenia w Grecji? Co jedzą Grecy? Jak świętują? Już 10 grudnia możecie poczuć smak Bożego Narodzenia w zupełnie nowej dla nas formie.
W menu:
1.Klasyczna Fava z Santorini z karmelizowaną cebulką
- Pieczona feta z bakaliami – miodem i śliwką
3.Souvlaki z dorsza -pieczony por – jogurt- rodzynki kandyzowane
4.Melomakarona – greckie ciasteczka bożonarodzeniowe w syropie miodowym z orzechami
Grecy ucztują na słodko w święta a więc i u nas będzie na słodko.
Zapraszamy w tą niesamowitą podróż pełną smaku. Kali orexi
Zdjęcia
O prowadzącym
Adriana Wójcikowska- krakowska szefowa kuchni w Filo -greckie bistro-zdobywała szlify w fine diningu pod okiem najbardziej uznanych krakowskich szefów, była finalistką Kulinarnego Pucharu Polski 2018 , a znajomość helleńskich kulinariów ukoronowała sukcesem w konkursie Festiwalu Kuchni Greckiej by Teo VAfidis . Ale jeszcze ważniejsze, że wie, czego chce – robić to, co kocha najbardziej: serwować proste, autorskie dania, stworzone w oparciu o doskonałe greckie produkty i szacunek dla tradycyjnej kuchni Grecji .
Pozostało miejsc: 18