Termin: 11-03-2022
Godzina: 18.00
Czas trwania: 4h
Prowadzący: Mateusz Cheda
Cena: 219 zł
Całkowita ilość miejsc: 20
O warsztatach
To już kolejny Dzień Kobiet w Domowej Spiżarni. Tym razem skupimy się na lekkiej kuchni wege z dodatkiem owoców morza. Wysokiej jakości produkty, proste przepisy i odpowiednia osoba prowadząca sprawią, że przygotowane danie będą pyszne i wyjątkowe w swojej prostocie. Zabierzcie przyjaciółki, matki, sąsiadki i przybywajcie. A może chcecie uczcić ten dzień ze swoim partnerem? Mężczyźni również są mile widziani na warsztatach.
W menu:
– Hummus z wędzonym tofu z lekką sałatką z pomarańczowym dressingiem,
– Krewetki w sosie maślano winnym z bruschettą z malinowych pomidorów z kolendrą,
– Pudding z tapioki z mlekiem kokosowym z puree z mango
A wszystko w towarzystwie wina
Bądźcie z Nami w ten wyjątkowy dzień.
P.S. Szykujemy też dla Was ciekawą niespodziankę, ale o tym wkrótce.
Zdjęcia
O prowadzącym
Mateusz Cheda to młody, kreatywny kucharz z 10-letnim doświadczeniem w branży. Specjalizuje się w nowoczesnej kuchni polskiej z elementami azjatyckimi.
Swoje doświadczenie zdobywał głównie w rodzinnym mieście- Kielcach. Dzięki swojemu doświadczeniu i ambicji miał również możliwość rozwijać skrzydła w krakowskich restauracjach. Odbył on staż w prestiżowej restauracji odznaczonej gwiazdką Michelin- Atelier Amaro. Uczestnik i laureat wielu kulinarnych konkursów, między innymi: Mistrzostwa Polski w dziczyźnie, Archimagirus. Zajął 2 miejsce w prestiżowym europejskim konkursie Nestle Culinary Cup 2022
Mateusz dodatkowo jest członkiem „Fundacji świętokrzyskich szefów kuchni i kucharzy”.Na co dzień zajmuje stanowiska kucharza a’la Carte w restauracji w Hotelu Binkowskim w Kielcach oraz prowadzi szkolenia dla początkujących jak i tych już zaawansowanych z kuchni azjatyckiej specjalizując się w sushi.
W swojej pracy ceni estetykę i wykorzystanie lokalnie dostępnych produktów.
Niestety, wszystkie miejsca na te warsztaty już się wyprzedały!