Termin: 01-06-2025
Godzina: 11.00
Czas trwania: 3h
Prowadzący: Jakub „Komar” Antoniszak
Cena: 149 zł
Całkowita ilość miejsc: 20
O warsztatach
To będzie prawdziwa uczta pod znakiem najpyszniejszych japońskich przysmaków! Z okazji Dnia Dziecka wybierzemy się w kulinarną podróż do ojczyzny wyjątkowych smaków uwielbianych przez dzieci i dorosłych.
Podczas warsztatów przygotujemy:
- sushi – klasyczną rolkę Philadelphia, czyli futomaki wypełnione idealnie ugotowanym ryżem, łososiem, kremowym serkiem i ogórkiem,
- okonomiyaki – czasem nazywany japońską pizzą, klasyczny omlet z boczkiem, odrobiną kapusty, kukurydzą i jajkiem polany ketchupem, majonezem i sosem tonkatsu
- dango-ryżowe słodkie kuleczki w karmelowym sosie mitarashi.
Na każdego uczestnika czeka prezent – paczka japońskich ciasteczek mochi i pamiątkowe, zdobione pałeczki.
Informacje organizacyjne:
– warsztaty przeznaczone są dla dzieci w wieku od 4 – 14 lat
– do 8 roku życia (włącznie) dzieci pracują na jednym stanowisku z opiekunem (jeden bilet na dwoje)
– dzieci powyżej 8 roku życia pracują samodzielnie (rodzice mogą dokupić bilet na swoje stanowisko z 50% rabatem wpisując na stronie kod rabatowy GALIMATIAS)
– warsztaty odbędą się o godzinie 11.00
– UWAGA! Nieobecność dziecka na warsztatach można zgłosić maksymalnie 24 godziny przed rozpoczęciem warsztatów, wtedy bilet jest zamieniany na wejściówkę na inne dowolne warsztaty dla dzieci.
Dziecięcy Galimatias to warsztaty stworzone z myślą o najmłodszych. Nauka gotowania poprzez wspólną zabawę to doskonały pomysł na kreatywne spędzenia czasu, gdzie najmłodsi będą mogli się poczuć jak mistrzowie kuchni
Zdjęcia
O prowadzącym

Jakub „Komar”Antoniszak– wieloletni szef kuchni lubiący kulinarne eksperymenty i nieoczywiste połączenia smaków. Specjalista kuchni azjatyckich, którymi zajmuje się od przeszło 18 lat. Doświadczony sushi chef. Posiada certyfikat International Sushi Skills Proficiency wydany przez World Sushi Skills Institute z Japonii. Finalista polskiej edycji Global Sushi Challenge 2015. Koordynator akcji stworzenia największej na świecie mozaiki sushi w 2016 rokuw Tauron Arenie w Krakowie. Twórca marki Fuji Sushi, Fuji Yaki Asian Food oraz trzykrotny finalista European Streetfood Awards Poland (w latach 2020, 2022, 2023). Współpracuje m.in. ze studiami Kulinarne Kreacje Macieja Kopczyńskiego w Krakowie, Domowa Spiżarnia w Kielcach, Cook’n’Talk w Radomiu, prowadząc warsztaty kulinarne głównie z kuchni azjatyckich (japońska, tajska, koreańska, chińska, wietnamska). Prowadzi też szkolenia dla kucharzy, uczniów szkół gastronomicznych oraz amatorów. Przeprowadza również szkolenia w restauracjach, układa menu i wdraża w system pracy z azjatyckimi produktami. Jest członkiem Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukiernikówi jurorem w konkursach gastronomicznych. Międzynarodowy juror barbecue certyfikowany przez KCBS (Kansas City Barbeque Association). Członek rady oraz prowadzący zajęcia w Branżowym Centrum Umiejętności w Tarnowie. Od 2024 roku współpracujerównież z Prymat Gastro Line, tworząc przepisy i szkoląc z zakresu przypraw i produktów używanych w kuchniach azjatyckich.
Pozostało miejsc: 9