Termin: 24-09-2022
Godzina: 11.00
Czas trwania: 3h
Prowadzący: Tomasz Zapała
Cena: 99 zł
Całkowita ilość miejsc: 20
O warsztatach
Sushi to najpopularniejsza japońska potrawa złożona z gotowanego ryżu i najróżniejszych dodatków w postaci wodorostów, warzyw, ryb i owoców morza. Do przygotowania sushi stosuje się głównie ryby surowe przez co dość często mylnie kojarzone jest jako potrawa zarezerwowana tylko dla dorosłych.
Na najbliższych warsztatach z serii Rodzinny Galimatias udowodnimy wszystkim, że potrawa ta jest również odpowiednia dla najmłodszych, jeśli tylko użyje się odpowiednich produktów, a dzieciaki potrafią kręcić rolki jak nie jeden sushi master.
Na warsztatach przygotujemy podstawowe rodzaje sushi z użyciem m.in. łososia, śmietankowego serka, warzyw i paluszków krabowych. Dowiemy się jakie są rodzaje sushi, jak się je przygotowuje krok po kroku i jak należy je spożywać. Będzie na pewno dużo krojenia, ugniatania, rolowania i dobrej zabawy, więc nie może Was zabraknąć.
Informacje organizacyjne:
warsztaty przeznaczone są dla dzieci w wieku od 4 – 14 lat
do 8 roku życia dzieci pracują na jednym stanowisku z opiekunem (jeden bilet na dwoje)
dzieci powyżej 8 roku życia pracują samodzielnie (rodzice mogą dokupić bilet na swoje stanowisko z 50% rabatem wpisując na stronie kod GALIMATIAS)
Prosimy o pozostawienie kurtek w szatni na dole (drzwi po lewej stronie od wejścia).
Zdjęcia
O prowadzącym
Tomasz Zapała – Zafascynowany sztuką kulinarną od najmłodszych lat. Stawiając na swoim, ukończył Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach. Po zdobyciu zawodu kucharza zyskiwał doświadczenie w wielu restauracjach na terenie województwa Świętokrzyskiego, po to by przez kilka lat wykazać się jako szef kuchni w Restauracji Draga w Jastarni. Zdobywał również doświadczenie m. in. w ***Hotelu Kameralnym, w ***Hotelu Willa Hueta czy w restauracji Żółty Słoń w Kielcach. Jako kierownik ds. gastronomii zajmował się organizacją wielu eventów. Jako wieloletni trener z zakresu sztuki kulinarnej, wspierał rozwój osób niepełnosprawnych. Jego wykształcenie na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie na kierunku Technologii Żywności i Żywienia oraz studia pedagogiczne pozwoliły mu objąć stanowisko nauczyciela przedmiotów zawodowych w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach oraz jako szkoleniowca w Studiu Kulinarnym – Domowa Spiżarnia, gdzie z pasją i zaangażowaniem przekazuje swoje umiejętności młodemu pokoleniu. Co nie znaczy, że zrezygnował ze swojej pasji którą jest gotowanie i chętnie pomaga znajomym szefom kuchni w restauracjach na terenie swojego regionu.
Jest osobą pełną energii. Lubi nowe wyzwania i chętnie się ich podejmuje.
Mąż oraz tata dwóch wspaniałych synów. Z rodziną spędza każdą wolną chwilę. Z sentymentu raz do roku spędza choć kilka dni w Jastarni.
Pozostało miejsc: 4