Dziecięcy Galimatias: Sushi

KUP UDZIAŁ W WARSZTATACH

Pozostało miejsc: 12

Termin: 16-06-2021
Godzina: 17.00
Czas trwania: 3h

Prowadzący: Justyna Ciesiun
Cena: 99 zł
Całkowita ilość miejsc: 20

O warsztatach

Sushi to najpopularniejsza japońska potrawa złożona z gotowanego ryżu i najróżniejszych dodatków w postaci wodorostów, warzyw, ryb i owoców morza. Do przygotowania sushi stosuje się głównie ryby surowe przez co dość często mylnie kojarzone jest jako potrawa zarezerwowana tylko dla dorosłych.

Na najbliższych warsztatach z serii Rodzinny Galimatias udowodnimy wszystkim, że potrawa ta jest również odpowiednia dla najmłodszych, jeśli tylko użyje się odpowiednich produktów, a dzieciaki potrafią kręcić rolki jak nie jeden sushi master.

Na warsztatach przygotujemy podstawowe rodzaje sushi z użyciem m.in. łososia, śmietankowego serka, warzyw i paluszków krabowych. Dowiemy się jakie są rodzaje sushi, jak się je przygotowuje krok po kroku i jak należy je spożywać. Będzie na pewno dużo krojenia, ugniatania, rolowania i dobrej zabawy, więc nie może Was zabraknąć.

 

Informacje organizacyjne:

warsztaty przeznaczone są dla dzieci w wieku od 4 – 14 lat

do 8 roku życia dzieci pracują na jednym stanowisku z opiekunem (jeden ilet na dwoje)

dzieci powyżej 8 roku życia pracują samodzielnie (rodzice mogą dokupić bilet na swoje stanowisko z 50% rabatem)

Zdjęcia
O prowadzącym

Justyna Ciesiun – Po 15 latach pracy w korporacji zmieniła swoją ścieżkę zawodową. Odnalezienie się w scenerii kulinarnej było tylko chwilą. Swoją pasję wykorzystuje w kuchni eksperymentując i testując różne przepisy. Uwielbia dzieci, to dzięki nim praca w kuchni daje taką przyjemność. Na co dzień z rodziną stara się przestrzegać zasad zdrowego odżywiania poprzez wspólne gotowanie i zabawę. Podczas warsztatów stara się przekazać ogromną dawkę wiedzy z dużą dozą humoru. Wolne chwile lubi spędzać za obiektywem aparatu, zagłębiając techniki fotografii kulinarnej. Wielbicielka wyrobów cukierniczych i szczerości na talerzu.

KUP UDZIAŁ W WARSZTATACH

Pozostało miejsc: 12