Termin: 07-12-2024
Godzina: 15.00
Czas trwania: 3h
Prowadzący: Krzysztof Nawrot i Kaja Słabowska
Cena: 150 zł
Całkowita ilość miejsc: 20
O warsztatach
Serdecznie zapraszamy wszystkie dzieci na wyjątkowe warsztaty kulinarne z okazji Mikołajek! To doskonała okazja, aby poczuć magię świąt i nauczyć się przyrządzać pyszne, świąteczne smakołyki pod okiem doświadczonego kucharza. Podczas warsztatów mali kucharze będą mieli okazję rozwijać swoje kulinarne umiejętności, poznać nowe smaki i techniki kuchenne, a przede wszystkim wspaniale się bawić w świątecznej atmosferze.
W menu:
- krem pieczarkowy z bałwanem drożdżowym,
- słodkie czapki Św. Mikołaja
- kompot żurawinowy z rozmarynem
Oprócz warsztatów kulinarnych na uczestników czeka również niespodzianka w postaci wizyty Św. Mikołaja i małe prezenty.
Informacje organizacyjne:
– Grupa 2 rozpoczyna się o godzinie 15.00 (proszę zwracać uwagę do której grupy zapisaliśmy dziecko)
– warsztaty przeznaczone są dla dzieci w wieku od 4 – 14 lat
– do 8 roku życia (włącznie) dzieci pracują na jednym stanowisku z opiekunem (jeden bilet na dwoje)
– dzieci powyżej 8 roku życia pracują samodzielnie (rodzice mogą dokupić bilet na swoje stanowisko z 50% rabatem wpisując na stronie kod rabatowy GALIMATIAS)
– UWAGA! Nieobecność dziecka na warsztatach można zgłosić maksymalnie 24 godziny przed rozpoczęciem warsztatów, wtedy bilet jest zamieniany na wejściówkę na inne dowolne warsztaty dla dzieci
Dziecięcy Galimatias to warsztaty stworzone z myślą o najmłodszych. Nauka gotowania poprzez wspólną zabawę to doskonały pomysł na kreatywne spędzenia czasu, gdzie najmłodsi będą mogli się poczuć jak mistrzowie kuchni.
Zdjęcia
O prowadzącym
Krzysztof Nawrot – Kucharz z zamiłowania od najmłodszych lat. Absolwent ZSPS w Kielcach oraz magister Wszechnicy Świętokrzyskiej. Szkolił się i pracował w wielu kieleckich restauracjach i hotelach takich jak: Hotel Pod Złotą Różą, Exbud, Dal, Roadway, La Cucina Italiana, Żółty Słoń i Niebieska Sowa. Dietetyk w Stowarzyszeniu Nadzieja Rodzinie. W ostatnich latach przekazuje swoją wiedzę poprzez szkolenia oraz naukę przedmiotów zawodowych w kieleckiej szkole AWANS, rozwijając w młodszym pokoleniu miłość do gotowania.
Kaja Słabowska – pasjonatka kulinariów i profesjonalna trenerka kulinarna z wieloletnim doświadczeniem w pracy z dziećmi. Specjalizuje się w organizowaniu kreatywnych warsztatów, podczas których mali kucharze uczą się podstaw gotowania i odkrywają radość z przygotowywania dan. Jej zajęcia są pełne pozytywnej energii, a jej celem jest nie tylko nauka, ale także zaszczepienie w dzieciach miłości do gotowania i zdrowego odżywiania.
Niestety, wszystkie miejsca na te warsztaty już się wyprzedały!