+48 730 720 264 studio@domowaspizarnia.pl

Pierwsze w Kielcach Studio Kulinarne!

Słodkie warsztaty – praliny i czekolady pod okiem Krzysztofa Zamczyka

KUP UDZIAŁ W WARSZTATACH

Pozostało miejsc: 12

Termin: 02-04-2020
Godzina: 16.00
Czas trwania: 6h

Prowadzący: Krzysztof Zamczyk
Cena: 399 zł
Całkowita ilość miejsc: 12

O warsztatach

W trakcie szkolenia poznasz podstawy pracy z czekoladą oraz techniki temperowania czekolady w teorii i praktyce.

Nauczysz się wykonywać kilka rodzajów ganache czyli słodkich nadzień (min. kokosowy, malinowy, toffi, pistacjowy, porzeczkowy )

Dowiesz się też jak właściwie komponować ganache, mieszać struktury i smaki, łączyć słodkie elementy ze smakami kontrastowymi , by tworzyć własne, niepowtarzalne aranżacje cukiernicze.

Zrobisz swoje autorskie czekoladki pod kierunkiem trenera prowadzącego. W trakcie szkolenia przygotujesz też własnoręcznie wykonane tabliczki czekolady z owocami liofilizowanymi i orzechami oraz mini deserki w czekoladowych koszyczkach . Wszystkie słodkości będziesz mógł zjeść na miejscu lub zabrać do domu.

Nasz plan warsztatów:

  1. Omówimy rodzaje czekolad i ich zastosowania
  2. Nauczysz się temperowanie czekolady
  3. Przygotujesz formy do pralin i tabliczek czekolady
  4. Wylejesz wcześniej przygotowane formy
  5. Wylejesz formy czekolad i zaczniemy ich dekorowanie
  6. Przygotujesz ganach
  7. Będziesz samodzielnie nadziewać czekoladki
  8. Zamkniesz korpusy
  9. Przygotujesz desery w czekoladowych koszyczkach

Warsztaty przeznaczone są dla amatorów, lecz pasjonaci cukiernictwa również znajdą tutaj cenną wiedzę.

Zdjęcia
O prowadzącym

KRZYSZTOF ZAMCZYK – rdzenny kielczanin zakochany w Ziemi Świętokrzyskiej. Przez lata pracy przeszedł przez wszystkie etapy w hierarchii gastronomicznej, od praktykanta do właściciela lokalu. Miłośnik naturalnych rozwiązań w kuchni. Autor i twórca portalu wiemcogotuję.pl, gdzie dzieli się swoim punktem widzenia świata oczami kucharza. Prezes spółki Maxi Chef. Jeden z trzech Fundatorów i współzałożycieli Fundacji Świętokrzyskich Szefów Kuchni i Kucharzy. W organizacji piastuje stanowisko Przewodniczącego Rady Fundacji. Nauczyciel zawodu w zespole szkół ZDZ w Kielcach.

KUP UDZIAŁ W WARSZTATACH

Pozostało miejsc: 12