Czekoladowe cuda – praliny

KUP UDZIAŁ W WARSZTATACH

Pozostało miejsc: 18

Termin: 24-09-2019
Godzina: 18.00
Czas trwania: 4h

Prowadzący: Krzysztof Zamczyk
Cena: 249 zł
Całkowita ilość miejsc: 20

O warsztatach

W trakcie szkolenia uczestnicy poznają podstawy pracy z czekoladą oraz techniki temperowania czekolady w teorii i praktyce. Dowiedzą się też, jak się barwi czekoladę i wyroby gotowe (tabliczki, odlewy).
W czasie szkolenia uczestnicy przejdą przez wszystkie etapy produkcji czekoladek z form: malowanie formy, temperowanie czekolady i wylewanie formy, nakładanie nadzienia i zamykanie formy.
Nauczą się wykonywać kilka rodzajów ganache (min. pomarańcz, kokos, orzech laskowy, pistacja, wiśnia, maracuja, karmel, limonka ) .
Dowiedzą się też jak właściwie komponować ganache, mieszać struktury i smaki, łączyć słodkie elementy ze smakami kontrastowymi, by tworzyć własne, niepowtarzalne aranżacje cukiernicze.
Każdy z uczestników zrobi swoje autorskie czekoladki pod kierunkiem trenera prowadzącego które będzie mógł zabrać do domu lub zjeść na miejscu 🙂

Zdjęcia
O prowadzącym

KRZYSZTOF ZAMCZYK – rdzenny kielczanin zakochany w Ziemi Świętokrzyskiej. Przez lata pracy przeszedł przez wszystkie etapy w hierarchii gastronomicznej, od praktykanta do właściciela lokalu. Miłośnik naturalnych rozwiązań w kuchni. Autor i twórca portalu wiemcogotuję.pl, gdzie dzieli się swoim punktem widzenia świata oczami kucharza. Prezes spółki Maxi Chef. Jeden z trzech Fundatorów i współzałożycieli Fundacji Świętokrzyskich Szefów Kuchni i Kucharzy. W organizacji piastuje stanowisko Przewodniczącego Rady Fundacji. Nauczyciel zawodu w zespole szkół ZDZ w Kielcach.

KUP UDZIAŁ W WARSZTATACH

Pozostało miejsc: 18