Termin: 07-02-2025
Godzina: 18.00
Czas trwania: 4h
Prowadzący: Jakub „Komar” Antoniszak
Cena: 249 zł
Całkowita ilość miejsc: 20
O warsztatach
Chiński Nowy Rok, jest jednym z najważniejszych świąt w kulturze chińskiej. Jest to okres, w którym Chińczycy obchodzą początek nowego roku księżycowego, który przypada na okres między 21 stycznia a 20 lutego. Na tych wyjątkowych warsztatach przeniesiemy się w świat aromatycznej kuchni azjatyckiej i odkryjemy sekrety tradycyjnych chińskich potraw.
W menu:
- Shizi tou – lwie głowy, czyli pulpeciki z Szanghaju w bulionie
- Jaozi – pierożki pekińskie
- Tang cu yu – słodko-kwaśna ryba
- Tang yuan – kulki ze słodkiego ryżu z nadzieniem z czarnego sezamu
Serdecznie zapraszamy! Poznacie nowe, ciekawe i pyszne smaki.
Zdjęcia
O prowadzącym
Jakub „Komar”Antoniszak– wieloletni szef kuchni lubiący kulinarne eksperymenty i nieoczywiste połączenia smaków. Specjalista kuchni azjatyckich, którymi zajmuje się od przeszło 18 lat. Doświadczony sushi chef. Posiada certyfikat International Sushi Skills Proficiency wydany przez World Sushi Skills Institute z Japonii. Finalista polskiej edycji Global Sushi Challenge 2015. Koordynator akcji stworzenia największej na świecie mozaiki sushi w 2016 rokuw Tauron Arenie w Krakowie. Twórca marki Fuji Sushi, Fuji Yaki Asian Food oraz trzykrotny finalista European Streetfood Awards Poland (w latach 2020, 2022, 2023). Współpracuje m.in. ze studiami Kulinarne Kreacje Macieja Kopczyńskiego w Krakowie, Domowa Spiżarnia w Kielcach, Cook’n’Talk w Radomiu, prowadząc warsztaty kulinarne głównie z kuchni azjatyckich (japońska, tajska, koreańska, chińska, wietnamska). Prowadzi też szkolenia dla kucharzy, uczniów szkół gastronomicznych oraz amatorów. Przeprowadza również szkolenia w restauracjach, układa menu i wdraża w system pracy z azjatyckimi produktami. Jest członkiem Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukiernikówi jurorem w konkursach gastronomicznych. Międzynarodowy juror barbecue certyfikowany przez KCBS (Kansas City Barbeque Association). Członek rady oraz prowadzący zajęcia w Branżowym Centrum Umiejętności w Tarnowie. Od 2024 roku współpracujerównież z Prymat Gastro Line, tworząc przepisy i szkoląc z zakresu przypraw i produktów używanych w kuchniach azjatyckich.
Pozostało miejsc: 14