Termin: 15-11-2021
Godzina: 17.00
Czas trwania: 4h
Prowadzący: Michał Fabiszewski
Cena: 299 zł
Całkowita ilość miejsc: 20
O warsztatach
Warsztaty kuchni Tex-Mex – połączenie najlepszych smaków Meksyku i Teksasu!
Zapraszamy na aromatyczną podróż do świata kuchni Tex-Mex – wyjątkowego połączenia tradycyjnych smaków Meksyku i teksańskiego charakteru.
Pod okiem prowadzącego przygotujesz pyszne, kolorowe i pikantne dania, które rozgrzeją każdy stół!
👨🍳 W menu:
🌯 Texas Burrito – klasyk w teksańskim stylu, pełen smaku i aromatu
🫓 Domowa tortilla na taco – nauczysz się przygotowywać idealne placki od podstaw
🌮 Tacos Avocado Ranch – kremowe, świeże i lekko pikantne
🍅 Pico de Gallo – orzeźwiająca salsa z pomidorów, cebuli i kolendry
🫘 Cowboy Beans – sycąca fasolka rodem z teksańskich rancz
🧀 Nachos Rancheros – chrupiące nachos z ciągnącym się serem i wyrazistymi dodatkami
🌶️ Podczas warsztatów:
poznasz różnicę między kuchnią meksykańską a Tex-Mex,
nauczysz się łączyć przyprawy i składniki, by wydobyć głębię smaku,
odkryjesz, jak tworzyć dania, które zachwycą wyglądem i aromatem.
Zabierz dobry humor i apetyt – resztą zajmiemy się my!
Poczuj energię południa, zapach świeżej kolendry i smak prawdziwego Teksasu na talerzu! 🌵🇲🇽
Zdjęcia
O prowadzącym

Chef Michał Fabiszewski – GlobalChef, podróżnik, ambasador Chef for Change🌿, MasterChef, doradca kulinarny, ale nade wszystko szef kuchni.
Reprezentant Polski wśród Szefów Kuchni serwujących posiłki dla ponad 10 000 uczestników Igrzysk Olimpijskich Paryż 2024.
Zwycięzca prestiżowego globalnego konkursu Cook for Change w kategorii „optymalizacja marnotrawstwa żywności”.
Gotuje, inspiruje, zaraża pasją.
Doświadczenie zdobywał pod okiem Wojciecha Modesta Amaro w AtelierAmaro, oraz w czasie licznych podróży po całym świecie. Gotował na 5 kontynentach. Pracował jako ambasador polskiej kuchni w USA. Szanuje tradycje kulinarne i naturalne produkty – bo jak to zwykł mawiać Salvador Dali (tak, to ten od masek z LaCasaDePapel) „można nie jeść wcale, ale nie można jeść źle…” W kuchni szuka prawdy i prostoty. Nie akceptuje tępych noży!
Obecnie główny szef kuchni w Sodexo Polska, gdzie odpowiada za tworzenie menu dla sieci ponad 45 restauracji Sodexo. Szczególnie zaangażowany w poszerzanie wyboru dań o roślinne opcje. Dba o selekcję najlepszej jakości produktów i partnerstw z dostawcami. Służy swoją ekspertyzą przy pokazach live cooking i warsztatach kulinarnych, które prowadzi dla klientów firmy.
Postrzega jakość jako nieustanny proces doskonalenia – ideał, do którego można jedynie się zbliżać, ale nigdy całkowicie osiągnąć. To sposób myślenia, który skłania do ciągłego poszukiwania i wdrażania najlepszych możliwych rozwiązań. Jakość to esencja, która nadaje rzeczy jej prawdziwy charakter.
Pozostało miejsc: 20