Termin: 15-11-2024
Godzina: 18.00
Czas trwania: 4h
Prowadzący: Tomasz Zapała
Cena: 249 zł
Całkowita ilość miejsc: 20
O warsztatach
Zapraszamy na wyjątkowe warsztaty kulinarne poświęcone kuchni francuskiej. W trakcie spotkania nauczymy się przygotowywać klasyczne dania, które oddają smak i elegancję francuskiej tradycji.
Na przystawkę podamy ostrygi w lodzie skropione cytryną, które zachwycają swoją świeżością i prostotą.
Danie główne to boeuf bourguignon- duszona wołowina w czerwonym winie, serwowana z fondant zimniaczany i aromatycznym ratatouille. Zwieńczeniem uczty będzie creme brulee- delikatny deser o chrupiącej karmelowej skorupce.
Poznaj tajniki kuchni Francji i stwórz niezapomniane smaki!
Zdjęcia
O prowadzącym
Tomasz Zapała – Zafascynowany sztuką kulinarną od najmłodszych lat. Stawiając na swoim, ukończył Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach. Po zdobyciu zawodu kucharza zyskiwał doświadczenie w wielu restauracjach na terenie województwa Świętokrzyskiego, po to by przez kilka lat wykazać się jako szef kuchni w Restauracji Draga w Jastarni. Zdobywał również doświadczenie m. in. w ***Hotelu Kameralnym, w ***Hotelu Willa Hueta czy w restauracji Żółty Słoń w Kielcach. Jako kierownik ds. gastronomii zajmował się organizacją wielu eventów. Jako wieloletni trener z zakresu sztuki kulinarnej, wspierał rozwój osób niepełnosprawnych. Jego wykształcenie na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie na kierunku Technologii Żywności i Żywienia oraz studia pedagogiczne pozwoliły mu objąć stanowisko nauczyciela przedmiotów zawodowych w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach oraz jako szkoleniowca w Studiu Kulinarnym – Domowa Spiżarnia, gdzie z pasją i zaangażowaniem przekazuje swoje umiejętności młodemu pokoleniu. Co nie znaczy, że zrezygnował ze swojej pasji którą jest gotowanie i chętnie pomaga znajomym szefom kuchni w restauracjach na terenie swojego regionu.
Jest osobą pełną energii. Lubi nowe wyzwania i chętnie się ich podejmuje.
Mąż oraz tata dwóch wspaniałych synów. Z rodziną spędza każdą wolną chwilę. Z sentymentu raz do roku spędza choć kilka dni w Jastarni.
Pozostało miejsc: 11