Termin: 12-02-2022
Godzina: 18.00
Czas trwania: 4h
Prowadzący: Hubert Sanecki
Cena: 199 zł
Całkowita ilość miejsc: 20
O warsztatach
Walentynki – jedni to święto uwielbiają, inni nienawidzą. Jedno jest pewne, jeśli na ich spędzenie wybierzesz odpowiednie miejsce to wieczór może być fantastyczny. A my od dawna powtarzamy, że nic tak nie zbliża jak wspólne gotowanie przy lamce wina 😉
W menu:
– zupa krem z topinamburu z dodatkiem trufli, chipsy ziemniaczane, oliwa szczypiorkowa,
– mule w białym winie z pietruszką i pomidorami,
– gruszka w czerwonym winie podana na creme brulle z imbirem i cynamonem.
Wszystko w towarzystwie wina.
Nazwa „afrodyzjak” pochodzi od imienia greckiej bogini miłości Afrodyty, a ponieważ narodziła się z morskiej piany, to w morzu przede wszystkim szukano substancji poprawiających miłosne moce. Stąd też na naszych warsztatów nie może zabraknąć owoców morza.
Wspólnie przygotowaną kolację uświetni muzyka na żywo w wykonaniu zespołu Lovaż, który zaprezentuje nam covery dobrze wszystkim znanych utworów w romantycznych aranżacjach.
O prowadzącym

HUBERT SANECKI – Ambitny i kreatywny Szef kuchni Binkowski Dworek otwarty na wszelkie nieschematyczne i trudne do przyrządzenia produkty kulinarne. Nie boi się wyzwań, wciąż podnosi sobie poprzeczkę. Specjalista w fine diningu. Najlepiej odnajduję się w kuchni polskiej i włoskiej. Jego kuchnia charakteryzuje się nie tylko dbałością o smak, ale również różnorodnością i troską o estetykę dań. W swoich kreacjach kulinarnych często wraca do korzeni, czerpiąc z bogactwa regionalnych produktów. Jeden z trzech Fundatorów i współzałożycieli Fundacji Świętokrzyskich Szefów Kuchni i Kucharzy. W organizacji piastuje stanowisko Skarbnika. Nauczyciel zawodu w zespole szkół ZDZ w Kielcach.
Niestety, wszystkie miejsca na te warsztaty już się wyprzedały!