Dziecięcy Galimatias: Kuchnia molekularna (grupa rano)

KUP UDZIAŁ W WARSZTATACH

Pozostało miejsc: 1

Termin: 21-01-2024
Godzina: 11.00
Czas trwania: 3h

Prowadzący: Tomasz Zapała
Cena: 150 zł
Całkowita ilość miejsc: 22

O warsztatach

Podczas warsztatów z serii Dziecięcy Galimatias tym razem naszą kuchnie zamienimy w laboratorium i wprowadzimy szczyptę magii! Połączymy sztukę kulinarną i naukę. Dzieciaki wykorzystają wszystkie zmysły, aby stworzyć wyśmienite i nieoczywiste danie.

 

W menu:

 

Palona beza

Lody z żółtek i śmietany z ciekłego azotu

Jadalna ziemia

Kawior z soku z czarnej porzeczki

 

Brzmi tajemniczo? I nic dziwnego, bo taka jest właśnie kuchnia molekularna.

 

Serdecznie zapraszamy.

 

Informacje organizacyjne:

– warsztaty przeznaczone są dla dzieci w wieku od 4 – 14 lat

– do 8 roku życia (włącznie) dzieci pracują na jednym stanowisku z opiekunem (jeden bilet na dwoje)

– dzieci powyżej 8 roku życia pracują samodzielnie (rodzice mogą dokupić bilet na swoje stanowisko z 50% rabatem wpisując na stronie kod rabatowy GALIMATIAS)

Zdjęcia
O prowadzącym

Tomasz Zapała – Zafascynowany sztuką kulinarną od najmłodszych lat. Stawiając na swoim, ukończył Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach. Po zdobyciu zawodu kucharza zyskiwał doświadczenie w wielu restauracjach na terenie województwa Świętokrzyskiego, po to by przez kilka lat wykazać się jako szef kuchni w Restauracji Draga w Jastarni. Zdobywał również doświadczenie m. in. w ***Hotelu Kameralnym, w ***Hotelu Willa Hueta czy w restauracji Żółty Słoń w Kielcach. Jako kierownik ds. gastronomii zajmował się organizacją wielu eventów. Jako wieloletni trener z zakresu sztuki kulinarnej, wspierał rozwój osób niepełnosprawnych. Jego wykształcenie na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie na kierunku Technologii Żywności i Żywienia oraz studia pedagogiczne pozwoliły mu objąć stanowisko nauczyciela przedmiotów zawodowych w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach oraz jako szkoleniowca w Studiu Kulinarnym – Domowa Spiżarnia, gdzie z pasją i zaangażowaniem przekazuje swoje umiejętności młodemu pokoleniu. Co nie znaczy, że zrezygnował ze swojej pasji którą jest gotowanie i chętnie pomaga znajomym szefom kuchni w restauracjach na terenie swojego regionu.

Jest osobą pełną energii. Lubi nowe wyzwania i chętnie się ich podejmuje.

Mąż oraz tata dwóch wspaniałych synów. Z rodziną spędza każdą wolną chwilę. Z sentymentu raz do roku spędza choć kilka dni w Jastarni.

KUP UDZIAŁ W WARSZTATACH

Pozostało miejsc: 1