Warsztaty Kulinarne: Kuchnia Koreańska – Ach ten bibimbap!

Niestety, wszystkie miejsca na te warsztaty już się wyprzedały!

Termin: 29-09-2023
Godzina: 18.00
Czas trwania: 4h

Prowadzący: Jakub „Komar” Antoniszak
Cena: 299 zł
Całkowita ilość miejsc: 20

O warsztatach

Główną cechą, która definiuje kuchnię koreańską jest jej ostrość – smaki pikantne i wyraziste to smaki dominujące w tutejszych potrawach. Podstawowym składnikiem kuchni koreańskiej jest ryż uprawiany tutaj od stuleci. Dodatkiem do niego jest mięso, przeróżne warzywa uprawiane na szeroką skalę, a także ryby.

W menu:

  • Kimchi chun – placuszki z kimchi
  • Tteokguk – bulion wołowy z ji dan i pszennym makaronem koreańskim
  • Oi namul – marynowany ogórek
  • JI dan – jajeczne paseczki
  • Bibimbap – wołowina na ryżu
  • Maejakgwa – chrust imbirowy

Będzie ciekawie, smacznie i jak zawsze wesoło. Serdecznie zapraszamy.

Zdjęcia
O prowadzącym

Jakub „Komar” Antoniszak– wieloletni szef kuchni lubiący kulinarne eksperymenty i nieoczywiste połączenia smaków. Specjalista kuchni azjatyckich, którymi zajmuje się od przeszło 18 lat. Doświadczony sushi chef. Posiada certyfikat International Sushi Skills Proficiency wydany przez World Sushi Skills Institute z Japonii. Finalista polskiej edycji Global Sushi Challenge 2015. Koordynator akcji stworzenia największej na świecie mozaiki sushi w 2016 roku w Tauron Arenie w Krakowie. Współpracował z wieloma renomowanymi restauracjami na terenie Małopolski, Dolnego i Górnego Śląska oraz Podkarpacia. Otworzył kilka lokali specjalizujących się w kuchni japońskiej, między innymi O-Ren Sushi, Sushi Mi, autorską restaurację Fuji Sushi, koncept Suto z handrollami. Na co dzień freelancer. Współpracuje m.in. ze studiem Kulinarne Kreacje Macieja Kopczyńskiego w Krakowie, prowadząc warsztaty kulinarne głównie z kuchni azjatyckich (japońska, tajska, chińska, koreańska, wietnamska). Twórca m.in. menu Novej Polski – konceptu serwującego regionalne, bieszczadzkie szmyrglówki w streetfoodowej formie, marki WO-KI Asian Food – skupiającej się na azjatyckim streetfoodzie na bazie makaronu i ryżu. Aktualnie prowadzi food trucka Fuji Streetfood ze streetfoodowymi i domowymi formami sushi, który dwukrotnie znalazł się w polskich finałach European Streetfood Awards (w latach 2020 i 2022). Na co dzień prowadzi też szkolenia dla kucharzy, uczniów szkół gastronomicznych oraz amatorów. Przeprowadza również szkolenia w restauracjach, układa menu i wdraża w system pracy z azjatyckimi produktami. Jest członkiem Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników i jurorem w konkursach gastronomicznych. Międzynarodowy juror barbecue certyfikowany przez KCBS (Kansas City Barbeque Association).

Niestety, wszystkie miejsca na te warsztaty już się wyprzedały!