Termin: 16-11-2025
Godzina: 10.00
Czas trwania: 3h
Prowadzący: Elżbieta Święcka i Jakub „Komar” Antoniszak
Cena: 129 zł
Całkowita ilość miejsc: 20
O warsztatach
Tym razem wybierzemy się w kulinarną podróż do Azji. Poznamy smaki i zapachy orientu oraz nauczymy się przygotowywać popularne potrawy z różnych części tego ciekawego kontynentu.
W menu:
Tteokbokki- koreańskie ciągnące kluseczki z mąki ryżowej w kremowym sosie serowym,
Onigiri z pastą z łososia- japońskie trójkątne kanapki wypełnione doskonałą pastą z serka i łososia,
Hotteok – koreańskie słodkie naleśniki ze słonecznikiem
Mniam, będzie pysznie!
Warsztaty są prowadzone w atmosferze zabawy, a nasze przepisy są dostosowane do małych rączek i gustów. To świetna okazja, by rozbudzić w dzieciach pasję do gotowania oraz nowych smaków.
Zapraszamy
Informacje organizacyjne:
– warsztaty przeznaczone są dla dzieci w wieku od 4 – 14 lat
– do 8 roku życia (włącznie) dzieci pracują na jednym stanowisku z opiekunem (jeden bilet na dwoje)
– dzieci powyżej 8 roku życia pracują samodzielnie (rodzice mogą dokupić bilet na swoje stanowisko z 50% rabatem wpisując na stronie kod rabatowy GALIMATIAS)
– warsztaty odbędą się o godzinie 10.00
– UWAGA! Nieobecność dziecka na warsztatach można zgłosić maksymalnie 24 godziny przed rozpoczęciem warsztatów, wtedy bilet jest zamieniany na wejściówkę na inne dowolne warsztaty dla dzieci
Dziecięcy Galimatias to warsztaty stworzone z myślą o najmłodszych. Nauka gotowania poprzez wspólną zabawę to doskonały pomysł na kreatywne spędzenia czasu, gdzie najmłodsi będą mogli się poczuć jak mistrzowie kuchni
Zdjęcia
O prowadzącym

Jakub „Komar” Antoniszak– wieloletni szef kuchni lubiący kulinarne eksperymenty i nieoczywiste połączenia smaków. Specjalista kuchni azjatyckich, którymi zajmuje się od przeszło 18 lat. Doświadczony sushi chef. Posiada certyfikat International Sushi Skills Proficiency wydany przez World Sushi Skills Institute z Japonii. Finalista polskiej edycji Global Sushi Challenge 2015. Koordynator akcji stworzenia największej na świecie mozaiki sushi w 2016 roku w Tauron Arenie w Krakowie. Współpracował z wieloma renomowanymi restauracjami na terenie Małopolski, Dolnego i Górnego Śląska oraz Podkarpacia. Otworzył kilka lokali specjalizujących się w kuchni japońskiej, między innymi O-Ren Sushi, Sushi Mi, autorską restaurację Fuji Sushi, koncept Suto z handrollami. Na co dzień freelancer. Współpracuje m.in. ze studiem Kulinarne Kreacje Macieja Kopczyńskiego w Krakowie, prowadząc warsztaty kulinarne głównie z kuchni azjatyckich (japońska, tajska, chińska, koreańska, wietnamska). Twórca m.in. menu Novej Polski – konceptu serwującego regionalne, bieszczadzkie szmyrglówki w streetfoodowej formie, marki WO-KI Asian Food – skupiającej się na azjatyckim streetfoodzie na bazie makaronu i ryżu. Aktualnie prowadzi food trucka Fuji Streetfood ze streetfoodowymi i domowymi formami sushi, który dwukrotnie znalazł się w polskich finałach European Streetfood Awards (w latach 2020 i 2022). Na co dzień prowadzi też szkolenia dla kucharzy, uczniów szkół gastronomicznych oraz amatorów. Przeprowadza również szkolenia w restauracjach, układa menu i wdraża w system pracy z azjatyckimi produktami. Jest członkiem Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników i jurorem w konkursach gastronomicznych. Międzynarodowy juror barbecue certyfikowany przez KCBS (Kansas City Barbeque Association).
Elżbieta Święcka – miłośniczka kuchni japońskiej i azjatyckiej, która po niemal 10 latach pracy dziennikarskiej w Kielcach i Krakowie zamieniła pióro na nóż i patelnię. Pierwsze szlify w gastronomii zbierała już po maturze, a po rozpoczęciu pracy w kieleckim „Echu Dnia” opiekowała się tam również działem kulinarnym, który rozbudowała do kilkustronicowego, regularnego dodatku do weekendowego wydania gazety. Opracowała też książkę „Świętokrzyskie smaki”, która była pierwszym tak kompleksowym wydawnictwem, w którym zgromadzone są receptury na regionalne i tradycyjne potrawy z całego województwa świętokrzyskiego. Od 2020 roku współtworzy marki Fuji Sushi i Catering, Fuji Streetfood oraz Fuji Yaki Asian Food. Współpracując z restauracjami układa menu i szkoli z produktów i kuchni azjatyckich. Na co dzień prowadzi warsztaty kulinarne dla dzieci i młodzieży z zakresu kuchni: azjatyckich, polskiej, europejskiej, amerykańskiej czy tex-mex. Z kolei warsztaty dla dorosłych, głównie z kuchni japońskiej, tajskiej, koreańskiej, ale też polskiej i włoskiej – prowadzi w języku polskim i angielskim.
Pozostało miejsc: 19