Tajskie lato z Jankiem Kilańskim

KUP UDZIAŁ W WARSZTATACH

Pozostało miejsc: 16

Termin: 08-07-2022
Godzina: 18.00
Czas trwania: 4h

Prowadzący: Jan Kilański
Cena: 249 zł
Całkowita ilość miejsc: 16

O warsztatach

Wchodzimy w to lato po tajsku! Skoro my akurat nie możemy być w Tajlandii, to niech Tajlandia przyjdzie do nas! Świeżo, aromatycznie, słodko i chrupiąco, z ziołami, owocami i egzotycznymi przyprawami – czyli tak, jak w Tajlandii być powinno <3

 

Menu

Tajskie placuszki krewetkowe z trawą cytrynową i warzywami z tajskim majonezem

Zupa kokosowa z kurczakiem, tamaryndowcem, liśćmi kafiru i makaronem

Pad-thai z kurczakiem, kiełkami fasoli mung, jajkiem, dymką i limonką

Pudding z tapioki i kokosa z mango i trawą cytrynową

 

 

Nie może Cię zabraknąć!

Zdjęcia
O prowadzącym

Janek Kilański – Swoją drogę̨ z gotowaniem, zacząłem w stołecznych restauracjach. Kulinarnie dojrzewałem gotując w gwiazdkowych restauracjach w Hiszpanii, Santceloni(**) w Madrycie oraz Dos Cielos(**) w Barcelonie. Byłem finalistą siódmej edycji telewizyjnego programu Top Chef. Odbywałem staże w restauracjach i piekarniach w Polsce, Danii oraz Hiszpanii. Przez 3 lata współtworzyłem restaurację Neon Streetfood Bar oraz Neon Noodlebar jako Chef i współwłaściciel. Obecnie zajmuję się privat cook-ingiem, prowadzeniem warsztatów i szkoleń oraz pop-upami.

Gotowanie i zagłębianie się w świat jedzenia jest dla mnie bezustanną nauką, drogą i stylem życia. Nigdy nie zamykam się na jeden rodzaj kuchni i jeden styl gotowania. Azja. Meksyk. Bliski wschód. Kiełbasy i masarstwo. Pieczywo i wypieki. Interesuje mnie wszystko, chcę poznawać więcej i pogłębiać swoją wiedzę. Uwielbiam dzielić się zdobytą wiedzą i szkolić ludzi, zarówno zawodowców jak i amatorów. Wierzę, że przyczyniam się tym do rozwoju gastronomii i zmieniam świat wokół siebie.

KUP UDZIAŁ W WARSZTATACH

Pozostało miejsc: 16