Termin: 22-01-2022
Godzina: 10.00
Czas trwania: 4-4,5h
Prowadzący: Mariusz Bezak
Cena: 179 zł
Całkowita ilość miejsc: 20
O warsztatach
Weź od początku wszystko, dosłownie, w swoje ręce i upiecz chleb. Żyjemy w czasach ciągłego biegu i żywności przepełnionej chemią. Może czas nieco cofnąć się w czasie i zwolnić, a mało czynności tak cudownie wycisza jak przygotowywanie domowego chleba.
W trakcie kursu przygotujemy:
– chleb typu litewskiego na pradawnych zbożach
– chleb pszenno- orkiszowy z oliwkami
– chleb żytni
-pszenne bułeczki śniadaniowe
Warsztaty przeznaczone są głównie dla osób dorosłych, ale dzieci starsze (12+) z rodzicami również są mile widziane.
Czas trwania warsztatów 4-4,5 h
Zdjęcia
O prowadzącym
Mariusz Bezak – Absolwent UR w Krakowie Wydziału Technologii Żywności i Żywienia Człowieka i SGGW w Warszawie Wydział Medycyny Weterynaryjnej- Ochrona Zdrowia Publicznego. Ambasador Pradawnych Zbóż. Nauczyciel przedmiotów zawodowych branży gastronomicznej ZDZ w Kielcach. Współpracuję ze Stowarzyszenie Polska Ekologia promując żywność ekologiczna prowadząc pokazy kulinarne i piekarnicze w kraju i zagranicą.
Pozostało miejsc: 13