Termin: 04-10-2020
Godzina: 11.00
Czas trwania: 3h
Prowadzący: Gosia Góral
Cena: 79 zł
Całkowita ilość miejsc: 20
O warsztatach
Postanowiliśmy nieco ocieplić zbliżającą się jesień i wyruszyć w kulinarną podróż do słonecznej Italii. Włosi czynią z jedzenia sztukę, celebrują wspólne spożywanie posiłków i delektują się każdym kęsem. Słyną z wielu potraw, ale niezaprzeczalnie jedną z najbardziej popularnych są różnego rodzaju makarony. My pójdziemy o krok dalej i na warsztatach przygotujemy doskonałe włoskie ravioli, czyli odpowiednik naszych polskich pierogów. Ciasto na ravioli wykonamy samodzielnie i wypełnimy je farszem z ricotty, parmezanu oraz szpinaku i zaserwujemy z szafranowym masełkiem. Na deser przygotujemy włoską klasykę, czyli panna cotta’e z musem malinowym, która będzie doskonałym zwieńczeniem tej włoskiej uczty.
Informacje organizacyjne:
warsztaty przeznaczone są dla dzieci w wieku od 4 – 15 lat
dzieci do 10 roku życia muszą być z opiekunem
zachęcamy do wspólnego gotowania
bilet obejmuje: dziecko + opiekuna
cena biletu: 79 zł
Rodzinny Galimatias to rodzinne warsztaty przygotowane z myślą o całej rodzinie. Nauka gotowania poprzez wspólną zabawę to doskonały pomysł na kreatywne spędzenia czasu, gdzie najmłodsi będą mogli się poczuć jak mistrzowie kuchni.
Zdjęcia
O prowadzącym

Małgorzata Góral – jedna z najmłodszych prowadzących w naszym studiu. Wielka miłośniczka jedzenie i gotowania, która przy okazji uwielbia również dzieci. Wynikiem tego jest fakt, że Gosia już od pierwszego roku studiów prowadziła warsztaty dla dzieci w jednym z Warszawskich studiów kulinarnych, także doświadczenie przy pracy z dziećmi ma ogromne. Ukończyła wychowanie fizyczne na AWF w Warszawie, co jest mocno związane z jej życiową pasją łucznictwem olimpijskim.
Niestety, wszystkie miejsca na te warsztaty już się wyprzedały!