+48 730 720 264 studio@domowaspizarnia.pl

Pierwsze w Kielcach Studio Kulinarne!

Warsztaty z pieczenia chleba

KUP UDZIAŁ W WARSZTATACH

Pozostało miejsc: 13

Termin: 22-01-2022
Godzina: 10.00
Czas trwania: 4-4,5h

Prowadzący: Mariusz Bezak
Cena: 179 zł
Całkowita ilość miejsc: 20

O warsztatach

Weź od początku wszystko, dosłownie, w swoje ręce i upiecz chleb. Żyjemy w czasach ciągłego biegu i żywności przepełnionej chemią. Może czas nieco cofnąć się w czasie i zwolnić, a mało czynności tak cudownie wycisza jak przygotowywanie domowego chleba.

W trakcie kursu przygotujemy:

– chleb typu litewskiego na pradawnych zbożach

– chleb pszenno- orkiszowy z oliwkami

– chleb żytni

-pszenne bułeczki śniadaniowe

Warsztaty przeznaczone są głównie dla osób dorosłych, ale dzieci starsze (12+) z rodzicami również są mile widziane.

Czas trwania warsztatów 4-4,5 h

Zdjęcia
O prowadzącym

Mariusz Bezak – Absolwent UR w Krakowie Wydziału Technologii Żywności i Żywienia Człowieka i SGGW w Warszawie Wydział Medycyny Weterynaryjnej- Ochrona Zdrowia Publicznego. Ambasador Pradawnych Zbóż. Nauczyciel przedmiotów zawodowych branży gastronomicznej ZDZ w Kielcach. Współpracuję ze Stowarzyszenie Polska Ekologia promując żywność ekologiczna prowadząc pokazy  kulinarne i piekarnicze w kraju i zagranicą.

KUP UDZIAŁ W WARSZTATACH

Pozostało miejsc: 13