Termin: 29-10-2022
Godzina: 11.00
Czas trwania: 4h
Prowadzący: Gieno Mientkiewicz
Cena: 299 zł
Całkowita ilość miejsc: 14
O warsztatach
Nauczyć się samemu robić sery to nie tak trudne jak można by sobie wyobrażać. Większość potrzebnego sprzętu posiada każda domowa kuchnia, a jeśli czegoś brakuje bez trudu można zamówić przez Internet. Najważniejsze jest zacząć, reszta jest wiedzą i doświadczeniem.
Podczas warsztatów, Gieno Mientkiewicz wprowadzi Was w przygodę serowarstwa, bo to jest przygoda.
Każdy uczestnik zrobi podstawowy a jednak już zaawansowany ser dojrzewający – goudę.
Odtąd będziecie już wiedzieć czym jest prawdziwy ser.
Zdjęcia
O prowadzącym
Gieno Mientkiewicz – Kucharz z wykształcenia, smakosz z wyboru. Serowy ekspert.
Autor określenia – „sery zagrodowe”, które sam zdefiniował i wytrwale promuje. Przez trzy lata prowadził w kanale Kuchni+ program „Przez dziurkę od sera”. Szkoli, realizuje serowe warsztaty i degustacje. Współtworzył Festiwale Smaku w Grucznie i Sandomierzu. Doradca serowy topowych kucharzy, kancelarii Prezydenta i Premiera za lepszych czasów. Zagorzały smakosz i sybaryta.
Pozostało miejsc: 11