Termin: 10-08-2024
Godzina: 18.00
Czas trwania: 4h
Prowadzący: Michał Kania
Cena: 299 zł
Całkowita ilość miejsc: 20
O warsztatach
Sushi to danie kuchni japońskiej, którego nikomu nie trzeba przedstawiać, ponieważ od jakiegoś czasu jest w Polsce bardzo znane i lubiane.
Warsztaty będą obejmować podstawowe przepisy i techniki przygotowania sushi
warzywa używane w sushi
hosomaki
uramaki
futomaki
californie
co to jest ? skąd pochodzi?
Dodatkowo omówimy ryby potrzebne do przygotowania sushi, przygotowanie ryżu do sushi i sposób skręcania.
Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w warsztatach.
Zdjęcia
O prowadzącym
Michał Kania – sushi master z kilkuletnim doświadczenie w pracy w restauracji Sushiya w Kielcach. Wiele przeprowadzonych warsztatów sushi, dla najmłodszych jak i nieco starszych uczestników. Wykładowca na kieleckim uniwersytecie. Pasjonat azjatyckiej kuchni. Od dłuższego czasu pracuje przy robieniu sushi, jak również ramenów i innych dań tej kuchni.
Pozostało miejsc: 7