Termin: 22-04-2022
Godzina: 18.00
Czas trwania: 4h
Prowadzący: Jan Kilański
Cena: 249 zł
Całkowita ilość miejsc: 16
O warsztatach
Kuchnia Meksykańska jest jedną z najbarwniejszych kuchni na mapie świata i właśnie tak postaramy się Wam ją zaprezentować na najbliższym spotkaniu.
W trakcie warsztatów wykonamy kilka tradycyjnych dań kuchni meksykańskiej, pełnych intensywnych, świeżych i intrygujących smaków pochodzących z ziół
i przypraw typowych dla tego kolorowego kraju.
Menu
Salsy
Guacamole – klasyk nad klasyki z dojrzałego awokado
Pico de gallo – tradycyjna słodko, kwaśna salsa z pomidorów
Salsa chipotle – pikantna i dymna salsa
Dania
Ceviche z dorsza z awokado, oliwkami, limonką, cebulą i kolendrą
Tacos z wieprzowiną al pastor, ananasem, pico de gallo i kolendrą
Quesadilla z kurczakiem w mole
Deser
Cynamonowe churros z płynną czekoladą
Nie może Cię zabraknąć!
Zdjęcia
O prowadzącym
Jan Kilański – Swoją drogę̨ z gotowaniem, zacząłem w stołecznych restauracjach. Kulinarnie dojrzewałem gotując w gwiazdkowych restauracjach w Hiszpanii, Santceloni(**) w Madrycie oraz Dos Cielos(**) w Barcelonie. Byłem finalistą siódmej edycji telewizyjnego programu Top Chef. Odbywałem staże w restauracjach i piekarniach w Polsce, Danii oraz Hiszpanii. Przez 3 lata współtworzyłem restaurację Neon Streetfood Bar oraz Neon Noodlebar jako Chef i współwłaściciel. Obecnie zajmuję się privat cook-ingiem, prowadzeniem warsztatów i szkoleń oraz pop-upami.
Gotowanie i zagłębianie się w świat jedzenia jest dla mnie bezustanną nauką, drogą i stylem życia. Nigdy nie zamykam się na jeden rodzaj kuchni i jeden styl gotowania. Azja. Meksyk. Bliski wschód. Kiełbasy i masarstwo. Pieczywo i wypieki. Interesuje mnie wszystko, chcę poznawać więcej i pogłębiać swoją wiedzę. Uwielbiam dzielić się zdobytą wiedzą i szkolić ludzi, zarówno zawodowców jak i amatorów. Wierzę, że przyczyniam się tym do rozwoju gastronomii i zmieniam świat wokół siebie.
Pozostało miejsc: 4