Termin: 07-12-2024
Godzina: 10.00
Czas trwania: 3h
Prowadzący: Tomasz Zapała
Cena: 150 zł
Całkowita ilość miejsc: 20
O warsztatach
Serdecznie zapraszamy wszystkie dzieci na wyjątkowe warsztaty kulinarne z okazji Mikołajek! To doskonała okazja, aby poczuć magię świąt i nauczyć się przyrządzać pyszne, świąteczne smakołyki pod okiem doświadczonego kucharza. Podczas warsztatów mali kucharze będą mieli okazję rozwijać swoje kulinarne umiejętności, poznać nowe smaki i techniki kuchenne, a przede wszystkim wspaniale się bawić w świątecznej atmosferze.
W menu:
- krem pieczarkowy z bałwanem drożdżowym,
- słodkie czapki Św. Mikołaja
- kompot żurawinowy z rozmarynem
Oprócz warsztatów kulinarnych na uczestników czeka również niespodzianka w postaci wizyty Św. Mikołaja i małe prezenty.
Informacje organizacyjne:
– Grupa 1 rozpoczyna się o godzinie 10.00 (proszę zwracać uwagę do której grupy zapisaliśmy dziecko)
– warsztaty przeznaczone są dla dzieci w wieku od 4 – 14 lat
– do 8 roku życia (włącznie) dzieci pracują na jednym stanowisku z opiekunem (jeden bilet na dwoje)
– dzieci powyżej 8 roku życia pracują samodzielnie (rodzice mogą dokupić bilet na swoje stanowisko z 50% rabatem wpisując na stronie kod rabatowy GALIMATIAS)
– UWAGA! Nieobecność dziecka na warsztatach można zgłosić maksymalnie 24 godziny przed rozpoczęciem warsztatów, wtedy bilet jest zamieniany na wejściówkę na inne dowolne warsztaty dla dzieci
Dziecięcy Galimatias to warsztaty stworzone z myślą o najmłodszych. Nauka gotowania poprzez wspólną zabawę to doskonały pomysł na kreatywne spędzenia czasu, gdzie najmłodsi będą mogli się poczuć jak mistrzowie kuchni.
Zdjęcia
O prowadzącym
Tomasz Zapała – Zafascynowany sztuką kulinarną od najmłodszych lat. Stawiając na swoim, ukończył Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach. Po zdobyciu zawodu kucharza zyskiwał doświadczenie w wielu restauracjach na terenie województwa Świętokrzyskiego, po to by przez kilka lat wykazać się jako szef kuchni w Restauracji Draga w Jastarni. Zdobywał również doświadczenie m. in. w ***Hotelu Kameralnym, w ***Hotelu Willa Hueta czy w restauracji Żółty Słoń w Kielcach. Jako kierownik ds. gastronomii zajmował się organizacją wielu eventów. Jako wieloletni trener z zakresu sztuki kulinarnej, wspierał rozwój osób niepełnosprawnych. Jego wykształcenie na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie na kierunku Technologii Żywności i Żywienia oraz studia pedagogiczne pozwoliły mu objąć stanowisko nauczyciela przedmiotów zawodowych w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach oraz jako szkoleniowca w Studiu Kulinarnym – Domowa Spiżarnia, gdzie z pasją i zaangażowaniem przekazuje swoje umiejętności młodemu pokoleniu. Co nie znaczy, że zrezygnował ze swojej pasji którą jest gotowanie i chętnie pomaga znajomym szefom kuchni w restauracjach na terenie swojego regionu.
Jest osobą pełną energii. Lubi nowe wyzwania i chętnie się ich podejmuje.
Mąż oraz tata dwóch wspaniałych synów. Z rodziną spędza każdą wolną chwilę. Z sentymentu raz do roku spędza choć kilka dni w Jastarni.
Niestety, wszystkie miejsca na te warsztaty już się wyprzedały!