Dziecięcy Galimatias: Bajkowa kuchnia Jakuba Steuermark’a

KUP UDZIAŁ W WARSZTATACH

Pozostało miejsc: 19

Termin: 12-05-2024
Godzina: 12.00
Czas trwania: 3h

Prowadzący: Jakub Steuermark
Cena: 130 zł
Całkowita ilość miejsc: 20

Zapraszamy na bajkowe warsztaty kulinarne. Przeniesiemy się razem w świat baśni i przygód, gdzie smaki spotykają się z wyobraźnia. W trakcie tego niezwykłego wydarzenia dzieci będą miały okazję stworzyć przepyszne potrawy inspirowane ulubionymi postaciami. Pod czujnym okiem profesjonalnego szefa kuchni Jakuba Steuermarka, maluchy odkryją tajemnice gotowania i zdobienia potraw, rozwijając swoją kreatywność i umiejętności kulinarne.

W menu:

Zaśniekanki, czyli tosty – Śpiąca Królewna
Dyniożki, czyli pierogi z pieczoną dynią – Kopciuszek
Lizale, czyli owocowe lizaki – Alicja w Krainie Czarów
Krasnalejka, czyli kompot z jabłek – Śnieżka
Zapraszamy serdecznie

Informacje organizacyjne:

warsztaty przeznaczone są dla dzieci w wieku od 4 – 14 lat

do 8 roku życia dzieci pracują na jednym stanowisku z opiekunem (jeden bilet na dwoje)

dzieci powyżej 8 roku życia pracują samodzielnie (rodzice mogą dokupić bilet na swoje stanowisko z 50% rabatem wpisując na stronie kod GALIMATIAS)

Zdjęcia
O prowadzącym

Jakub Steuermark – Urodzony i wychowany na warszawskim Powiślu, rocznik 1976. Przez wiele lat pracował w reklamie, ale to nigdy nie była jego prawdziwa pasja. Zawsze gotował a pierwsze szlify zdobywał jako dziecko u swojej babci w kuchni.

Po rozstaniu z reklamą wyjechał do USA, na Florydę, gdzie założył swoje Deli – bar z kanapkami, w którym wszystkie produkty były w naturalny sposób wędzone, duszone i długo gotowane. Niestety kryzys w USA zmusił go do powrotu do kraju, ale nie na długo. Wyjechał do Anglii, gdzie objął stanowisku Szefa Kuchni w jednym z prestiżowych gastropubów w West Sussex. Stamtąd trafił do Londynu, gdzie razem z innymi szefami mógł współtworzyć Jamie’s Italian, włoską restaurację Jamiego Olivera w Covent Garden.

W Anglii pracował ponad dwa lata, gdzie ukończył formalne kucharskie wykształcenie. Jednak deszczowy klimat nigdy nie pasował do jego stylu życia, stąd podjął decyzję o wyjeździe do Hiszpanii. Objął tam stanowisko Szefa Kuchni w dwóch restauracjach – irlandzkim gastropubie i typowym grillbarze, gdzie kreował swoje menu i zarządzał kuchniami obu restauracji. Jesienią 2013 roku wrócił do Polski i rozpoczął swój własny projekt pod nazwą Masło i Szałwia.

Masło i Szałwia to projekt gastronomiczny, który oferuje proste dania, wykorzystując wysokiej jakości produkty, ale bazując na tańszych partiach mięs, drobiu i ryb, a więc: Ogonówka i gicz a nie polędwica i rozbratel, boczek i nóżki a nie schab. Masło i Szałwia zatem wpisuje się w filozofię tworzenia jedzenia tak jak czynią to francuskie Bistra. Masło i Szałwia czerpie inspiracje z potraw włoskich, hiszpańskich i angielskich. To prostota i jakość włoskiej Trattorii, hiszpańskich Tapas i dobrego, nowoczesnego angielskiego Gastropubu. Kuchnia Kuby to gotowanie typu slow, z krótką lub żadną obróbką produktu. To kuchnia produktu.

Od ponad 5 lat jest gospodarzem kuchni w porannym programie na TVP2 – Pytaniu na Śniadanie, gdzie gotuje zgodnie ze sobą i ideą comfort food. Przez ostatnie 6 lat przeprowadził setki warsztatów kulinarnych.

KUP UDZIAŁ W WARSZTATACH

Pozostało miejsc: 19