Termin: 18-10-2019
Godzina: 18.00
Czas trwania: 4h
Prowadzący: Sange Sood
Cena: 199 zł
Całkowita ilość miejsc: 20
O warsztatach
„Heart Warming curries” part 1 by Sange Sood
W Polsce curry to słowo używane dla nazwy przyprawy. Chcesz się dowiedzieć co oznacza prawdziwe curry? Przyjdź i poznaj tajniki kuchni indyjskiej z Sange Sood.
- Na warsztatach nauczysz się jak przygotować aromatyczne indyjskie dania jednogarnkowe tak zwane „curry”
- Poznasz wachlarz nasion i przypraw używanych w kuchni indyjskiej
- Dowiesz się co to massala i poznasz podstawowe zasady mieszania przypraw.
Będzie smacznie, interesująco i jak na piątek przystało, bardzo wesoło.
Warsztaty odbędą się w języku angielskim.
Jeśli nie czujesz się komunikatywny w tym języku nie przejmuj się! Warsztaty są dla każdego, a na miejscu będzie wiele osób które chętnie pomogą wszystko zrozumieć.
Zdjęcia
O prowadzącym
Sange Sood – Brytyjczyk o korzeniach Indyjskich, który spędził większość życia w Londynie.
Sekrety sztuki kulinarnej poznał podczas licznych podróży służbowych po całym świecie, które odbył w trakcie pracy w Stowarzyszeniu World Trade Center w Nowym Jorku. Brał udział w drugiej edycji MasterChef, w której zaprezentował swoje umiejętności takim autorytetom kuchni, jak Magda Gessler, Michel Moran i Anna Starmach. Od tego czasu Sange regularnie prezentuje swoje kulinarne talenty w wielu restauracjach, hotelach i konferencjach w regionie świętokrzyskim oraz w Londynie.
Uczy również angielskiego i organizuje lekcje gotowania dla młodych ludzi.
Aktywnie uczestniczył w projekcie „Dwujęzyczny Świętokrzyskie”.
Niestety, wszystkie miejsca na te warsztaty już się wyprzedały!